Social

Studenţii UVT şi-au primit diplomele în cadrul unei ceremonii de absolvire speciale, în Piaţa Libertăţii, dar şi online/FOTO

Universitatea de Vest Timişoara a decis să organizeze şi un eveniment public „pe viu” pentru a le oferi studenţilor o ceremonie de absolvire. Evenimentul a avut loc în Piaţa Libertăţii şi le-a oferit tinerilor posibilitatea să sărbătorească primirea diplomelor într-un cadru deosebit.

Nu a mai fost doar o ceremonie virtuală, UVT nu s-a ţinut de cuvânt şi a făcut şi o ceremonie de absolvire „pe bune”. Sâmbătă seara, studenţii au putut să-şi ridice diplomele într-un cadru festiv, cu clasicele costume aferente evenimentului.

În faţa scenei amenajate în Piaţa Libertăţii au fost instalate 500 de scaune, pentru păstrarea distanţării sociale şi a portecţiei la coronavirus. În paralel cu evenimentului live, alți peste o mie, studenți și dascăli, au participat la eveniment în mediul online, ca și alți invitați ai UVT.

„E un moment unic atât pentru noi ca universitate, cât şi pentru dumneavoastră ca şi absolvenţi. Sunteţi o promoţie specială. E o ceremonie care se desfășoară atât live, cât şi digital. Sunteţi prima generaţie care a absolvit în vremuri grele. Tot o premieră este faptul că noi, împreună, studenţi şi dascăli, am dat un examen umăr la umăr: examenul digitalizării. Nu e uşor peste noapte să treci de la învăţământul faţă în faţă, la unul online, să predai, să examinezi, să comunici şi să schimbi toată paradigma educației de pe o zi pe alta”, a anunţat Marilen Pirtea, rectorul UVT, la eveniment.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago