Info si Utile

Zece milioane de lei pentru 500 de metri de Bulevardul Sudului. A fost lansată lucrarea de reabilitare

Conform principiului ziua şi predarea, joi a fost rândul Bulevardului Sudului să beneficieze de o baie de oameni din partea primarului Nicolae Robu cu ocazia demarării unor lucrări de reabilitare. Amplasamentul a fost predate constructorului, rămâne să vedem şi când se va lucra efectiv.

Sectorul de drum vizat are doar 538 de metri şi este amplasat în zona de sud-est a municipiului Timişoara. Face legătura între bulevardul Liviu Rebreanu și Mareșal Constantin Prezan.

În urma intervenţiei, se va asigura o lățime a prospectului stradal cuprinsă între 31-35 m cu două benzi de circulație pe sens. Va avea loc amenajarea trotuarelor, de 2-2,50 m, cu o suprafață totală de 3.220 mp, amenajarea pistelor pentru biciclete, la o lățime de 1-1,50 m, având o suprafață totală de 1.510 mp, amenajarea de zone verzi de 1-1,50 m, cu suprafața totală de 1.620 mp, amenajarea de parcări -215 locuri, cu o suprafață totală de 2.780 mp, amenajarea a 2 benzi de circulație pe sens, cu o suprafață de 8.679 mp.

Structura rutieră va avea o grosime de 68 cm, în mai multe straturi: strat de fundație din balast de 30 cm grosime, strat de balast stabilizat cu ciment de 20 cm grosime, strat de bază din anrobat bituminos AB31,5 de 8cm grosime, strat de legătură din BAD22,4 de 6 cm grosime, strat de uzură de 4 cm grosime.

Totodată, va avea loc modernizarea rețelelor edilitare, sunt vizate reţelele de alimentare cu apă, conducte de canalizare, rețea de contact pentru troleibuze, canalizație subterană pentru rețele de telecomunicații, iluminat public.

La intersecţia cu strada Prezan va fi realizat un sens giratoriu.

Valoarea contractului este de 9, 09 milioane de lei, fără tva și 10.828.155 de lei cu TVA. Executant este societatea Porr Construct, iar durata execuției de 10 luni.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

8 minute ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

17 minute ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

4 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

5 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

5 ore ago