Administratie

Guvernul pregăteşte opt milioane de lei pentru despăgubirile necesare pentru viitorul drum de legătură dintre Timişoara şi A1

Guvernul pregăteşte 8,4 milioane de lei pentru plata despăgubirilor celor care vor pierde terenuri situate pe viitorul drum de legătură dintre Timişoara (DN 69) şi autostrada A1. Sunt vizate 270 de proprietăţi, în suprafaţă totală de 1,5 milioane de metri pătraţi.

Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost lansat în dezbatere publică. Operaţiunea care ar urma să fie lansată este necesară pentru a asigura coridorul pe care va realizat drumul.

Pentru prezentul proiect de Hotărâre a Guvernului se propune aprobarea sumei de 8.450.000 lei necesară despăgubirilor imobilelor proprietate privată care urmează a fi supuse procedurii de expropriere, respectiv pentru un număr de 270 de imobile, în suprafață totală de 1.562.582 mp în conformitate cu anexa nr. 2 la proiectul de act normativ. Suma de 8.450 mii lei aferentă imobilelor prevăzute în anexa nr. 2, rezultă din raportul de evaluare pe anul 2020, întocmit de către expertul autorizat ANEVAR. (…) Prin prezentul proiect de act normativ se propune:1) aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național “Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69”, potrivit variantei finale studiului de fezabilitate, prevăzut în anexa nr. 1; 2) aprobarea declanșării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, reprezentând teren cu sau fără investiții, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național “Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69”, aflate pe raza teritorială a localităților Timișoara, Sânandrei, Giarmata și Pișchia din județul Timiș; 3) aprobarea listei proprietarilor de imobile proprietate privată, care se propun a fi expropriate, precum și aprobarea sumei aferente justelor despăgubiri, în cuantum total de 8.450 mii lei, pentru despăgubirea unui număr de 270 de imobile având o suprafață totală de 1.562.582 mp, în conformitate cu anexa nr. 2 la prezenta hotărâre”, se spune în proiect.

Vă reamintim că pentru drumul de zece kilometri a fost depusă o singură ofertă, a unei societăţi italiene deţinută de o firmă din Kazakhstan, la rândul ei aparţinând unei companii chineze. Oferta lansată la licitaţia publică urmează să fie analizată iar dacă va corespunde va fi declarată câştigătoare.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Concurență mare pe șantierul de realizare a Centurii Vest Timișoara. Cinci firme și asocieri de…

O oră ago

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vom avea o nouă ediție a Cursei Rățuștelor pe Bega

Mult apreciata și gustata Cursă a Rățuștelor pe Bega, cel mai cunoscut și îndrăgit proiect…

7 ore ago

5 motive pentru a oferi cadou gadget-uri

Ai rămas în pană de idei și nu știi ce cadouri să le mai oferi…

7 ore ago

Primăria Timișoara prelungește termenul de selecție pentru bugetarea participativă

Primăria Timișoara a decis să extindă termenul de înscriere în cadrul comisie care va monitoriza…

7 ore ago

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu…

8 ore ago

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la…

9 ore ago