Sport

Politehnica Timișoara își dorește două serii pentru Liga a II-a

Politenica Timișoara, club de fotbal susținut financiar de proprii suporteri, a cerut, oficial, ca de la anul Liga a II-a să aibă două serii. Punctul de vedere a fost susținut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată de reprezentanții Asociației Suporterilor Timișoreni „Druckeria”. Propunerea va ajunge pe masa celor de la FRF și a celorlalte cluburi de la „matineu”.

Pandemia de coronavirus a afectat și sportul din România în care problemele financiare existau pretutindeni. Pentru a limita cheltuielile, reprezentanții Asociației Suporterilor Timișoreni „Druckeria” au propus oficia, astăzi, ca din sezonul viitor Liga a II-a să aibă două eșaloane.

Un format „de criză” cu două serii și disputarea jocurilor în sistemul clasic, tur-retur, fără play-off și play-out. Seria I ar urma să aibă 10 echipe, iar Seria a II-a, de vest, 11 echipe:

Seria I (est): Turris-Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid București, Metaloglobus București, Dunărea Călărași, Gloria Buzău, Farul Constanța, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, Aerostar Bacău;

Seria a II-a (vest): CS Mioveni/Chindia Târgoviște, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Politehnica Timişoara, Ripensia Timișoara, „U” Cluj-Napoca, CSM Reșița, Csikszereda Miercurea Ciuc, Pandurii Târgu Jiu, FC U Craiova 1948, CSM Slatina, ACSF Comuna Recea.

„Cerem serii pe criterii geografice şi stabilirea unui regulament clar. Să prevadă ce se întamplă când nu se poate disputa un meci. Să nu mai existe compromisuri precum la Liga I… Am făcut şi o simulare cum ar putea arăta cele două serii (…) Într-o singură serie sunt şanse ca mai multe echipe să se retragă. Fiind vorba de 40 de etape cel puţin, dacă ar fi două serii sunt şanse mai mari ca toate echipele să încheie competiţia pe teren. Dacă se începe în 29 august-1 septembrie, noi am luat legătura cu mai multe cluburi şi astăzi vom face o cerere către celelalte cluburi şi către FRF pentru o Ligă a II-a cu două serii… Cel mai bine ar fi să se voteze, la fel cum s-a votat la Liga I, creşterea numărului de la 14 la 16, la fel, ar fi democratic în situaţia actuală de pandemie ca cele 21 de echipe să voteze sistemul pe care-l vor. Toată lumea trebuie să se gândească şi la cheltuieli”, a spus şi Dinu Negriu.

Conferința de presă a fost susținută de reprezentanții Asociației Suporterilor Timișoreni „Druckeria”, aflați în board-ul de conducere al clubului – Cristian Ramoniță, Dinu Negriu și Sașa Moza.

În continuare ne susţinem poziţia, cel puţin pentru sezonul viitor, de a fi două serii în Liga 2. Tocmai din această perspectivă, din ceea ce am văzut că s-a intâmplat. Se estimează acum 21 de echipe iar campionatul trebuie să înceapă pe 29 august. Teoretic trebuie să se termine în jur de 20 mai pentru că începe EURO la anul. Vor fi foarte multe meciuri, date strânse… Toate astea fără spectatori. Ne dorim două serii din două perspective. O dată, foarte important pentru noi, suntem echipa suporterilor şi suntem în primul rând aici pentru suporteri. Fotbalul fără suporteri e o competiţie, acolo, doar de formă. În al doilea rând suntem susţinuţi de suporteri şi în tribune şi financiar. Am făcut nişte calcule analizând bugetul de anul trecut. Lipsa spectatorilor ne scade bugetul cu 34% aproximativ în sezonul următor. Dacă coroborăm asta cu faptul că o parte din sponsorizări s-au diluat. Avem sponsori care au fost afectaţi de pandemie şi nu mai au aceleaşi venituri. Ajungem la un minus de aproximativ 50%. Toate astea, coroborate cu o lipsă de predictibilitate. Nu că nu ştim să facem un buget de cheltuieli, o facem de opt ani!”, a declarat Cristian Romoniţă.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

6 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

7 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

8 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

11 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

12 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

13 ore ago