Primăria Timişoara

Şedinţă festivă de Ziua Timişoarei la Consiliul Local, ţinută „în familie”, fără acces din partea poporului

Conducerea administrativă a Primăriei Timişoara a reuşit să organizeze, luni, 3 august, o şedinţă festivă, dedicată Zilei Timişoarei, la care singurii care au ştiut ce se întâmplă au fost doar aleşii locali şi câţiva membri ai departamentului tehnic. Convocată iniţial prin intermediul unei videoconferințe, şedinţa s-a transformat în una „pe viu”,consilierii locali fiind convocaţi, pe Whatsapp, duminică aproape de miezul nopţii, pentru o întrunire festivă devenită… secretă, cel puţin pentru sute de mii de timişoreni.

Pe data de 31 iulie, pe pagina oficială a Primăriei Timişoara apărea convocarea consilierilor locali pentru o şedinţă extraordinară, una festivă, dedicată sărbătoririi Zilei Timişoarei. Una care, conform convocatorului, trebuia să aibă loc în sistem de videoconferință, probabil din cauza problemelor legate de distanţarea socială legată de coronavirus.
„Se convoacă membrii Consiliului Local al Municipiului Timișoara în ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ, în data de 03.08.2020, ora 12,00, prin platforma online de videoconferință. Art. 2: Proiectul Ordinii de zi a ședinței este: 1. Ședința Festivă a Consiliului Local al Municipiului Timișoara dedicată Zilei de 3 August – Ziua Timișoarei”, se spunea în convocator.
Ideea în sine a unei şedinţe festive ţinută în sistem de videoconferinţă, în care fiecare ales se uită într-o cameră web, stând acasă, pe terasă, fiecare unde merge mai bine internetulul, deja părea… neavenită, în ciuda preferinţelor tot mai accentuate ale primarului pentru tehnica IT din ultima perioadă. Soluţii alternative existau, la doi paşi exista chiar şi grădina de vară a sălii Capitol, de exemplu, Piaţa Libertăţii a putut găzdui ceremonii private din domeniul universitar fără nicio problemă, dar nu şi o şedinţă extraordinară a CLT.
Probabil sesizând ciudăţenia situaţiei, administraţia oraşului decide să convoace consilierii locali, duminică seara târziu, prin Whatsapp, la o şedinţă de plen „pe bune”, live, în sala de specialitate a sediului principal a primăriei.
Veniţi la ora 12 şi o ţinem acolo, noi între noi, a fost până la urmă la ceea ce s-a ajuns. Consilierii s-au prezentat, îmbrăcaţi frumos, să asculte discursuri frumoase şi pline de patriotism local, doar că ei s-au văzut doar între ei, şedinţa respectivă nu a fost prezentată nici măcar pe internet , aşa cum se făcea de obicei cu şedinţele de plen. Nu prea ştim care a fost secretul pentru care plebea nu a putut vedea ce au făcut aleşii poporului în sală la momentul festiv, dar e sigur că sute de mii de cetăţeni ai oraşului, cei care ar trebui, de fapt să sărbătorească evenimentul, nu au avut acces sub nicio formă la acest moment… Fiecare dintre aceştia va decide cât de mult li s-a arătat respect în urma acestui moment festiv.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

7 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

12 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

15 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

15 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

15 ore ago