În dorinţa de a fi transparent cu publicul, primarul Nicolae Robu a anunţat componenţa comisiei care va decide cine va primi bani şi cine nu, în cadrul finanţărilor pentru Capitală Culturală, din conturile primăriei. Aceasta are nouă componenţi, dintre care cinci sunt şefii instituţiilor culturale aflate în subordinea Municipalităţii, respectiv patru persoane care sunt numite actant independent.
Patru directori de teatru şi operă timişoreană, directorul Casei de Cultură, respectiv alte patru persoane, denumite actant cultural, vor juriza proiectele culturale care speră să primească fondurile primăriei pentru a deveni realitate.
După ce a înfiinţat structura ciudată de finanţare a proiectului Timişoara Capitală Europeană a Culturii, în cadrul Casei de Cultură Timişoara, respectiv după ce a „rezolvat” problema statutului nou impus în faţa unei adunări generale „subţiate” la Asociaţia TM 2021, acum primarul Nicolae Robu a stabilit şi juriul pentru proiectele pentru care se alocă bani. În anunţul legat de componenţa comisiei, el insistă că această informaţie face parte din dorinţa de transparenţă spre public a acestui proiect.
„Spiritul transparenței cu care v-am obișnuit dintotdeauna și pe care v-am promis-o și legat de postura de viitoare Capitală Culturală Europeană a orașului nostru,vă aduc la cunoștință componența comisiei de jurizare a proiectelor culturale consonante cu angajamentele noastre din dosarul de candidatură, depuse pentru finanțare nerambursabilă pe legea 350 / 2005”, spune Robu.
Iar comisia e formată din nouă persoane:
1 Cristian Rudic -Director Opera Română
2 Ada Lupu-Hausvater -Director Teatrul Național
3 Coriolan Gârboni -Director Filarmonica Banatul
4 Attila Balasz -Director Teatrul Maghiar
5 Pavel Deheleanu -Director Casa de Cultură Municipală
6 Ovidiu Șandor -actant cultural independent
7 Ovidiu Megan -actant cultural independent
8 Sorina Jecza -actant cultural independent
9 Nicoleta Ciocov -actant cultural independent.
Probabil în graba de a face publice informaţiile, primarul a publicat, desigur pe Facebook, un text cu numeroase greşeli. El foloseşte cuvinte cu litere greşite: „Vasa de Cultură”, „actant cultural insependent”, de nu mai puţin de cinci ori.
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…