Social

Alergați și donați la Timotion, în această toamnă!/FOTO

Festivalul alergării caritabile de la Timișoara va avea loc, în luna octombrie, în mai multe zile și pe mai multe trasee. Pentru că este pandemie de Covid-19, organizatorii Timotion vă așteaptă să participați la două curse.
În intervalul 3-11 octombrie vor fi organizate două curse de alergare. Cursa Timișoara se mișcă este o cursă liberă, care aduce Timotion în cartierele din Timișoara, și care poate avea startul chiar din fața casei tale ori din orice punct din oraș. Cursa poate avea orice lungime, fiind parcursă în ritm de alergare, pe role sau bicicletă, în funcție de posibilitățile fiecărui participant. La cursa Timotion Everywhere pot participa cei care nu se află în Timișoara în perioada evenimentului, dar care doresc să fie alături de comunitate de oriunde din lume. Distanța alergată trebuie să fie de minim 1 kilometru, participanții fiind încurajați să le trimită organizatorilor o fotografie din timpul alergării.

Am regândit conceptul și credem în viziunea pe care abia așteptăm să o punem în practică, o formulă care surprinde valorile ce stau la baza Timotion și care lucrează cu limitările existente pentru a le transforma în plusuri. Această ediție va fi mai puțin despre distracție, adrenalină, zgomot, viteză, stimuli puternici. Vom pune în schimb accentul pe aprecierea a ceea ce avem, pe valorificarea resurselor locale și evitarea risipei, pe sănătate, pe atenția individuală acordată participanților la linia de sosire, pe folosirea tehnologiei pentru a arăta că, deși alergăm individual, facem parte dintr-o mișcare mult mai mare„, a spus Cristina Potra-Mureșan, membru Alergotura, co-organizator Timotion.

Înscrieri se fac până în 30 septembrie. Puteți dona pentru proiecte sau pentru un alergător campion care strânge fonduri pentru unul dintre cele 22 de proiecte care au nevoie de susținere. Donațiile sunt deschise până în 25 octombrie 2020. Detalii despre proiecte, înscrieri, curse și condiții de participare găsiți pe site-ul evenimentului www.timotion.ro. Organizatori: Asociația Club Sportiv Alergotura și Fundația Comunitară Timișoara.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

3 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

6 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

6 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

8 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

10 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

11 ore ago