Diverse

Incoruptibilul în unformă. Un poliţist de frontieră din Jimbolia a refuzat o mită de 1.000 de euro de la patru albanezi

O mie de euro au vrut să-i ofere patru cetăţeni albanezi unui polițist de frontieră de la Jimbolia. Au fost prinși în flagrant. Polițistul de frontieră a refuzat categoric, iar albanezii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită

În urma unui denunţ făcut de poliţiștii de frontieră de la Punctul de Trecere al Frontierei Jimbolia, au fost prinși în flagrant patru cetățeni albanezi, în timp ce încercau să ofere suma de 1.000 de euro pentru a nu fi luate măsurile legale ca urmare a neîndeplinirii condițiilor de intrare în România.

„În data de 22.09.2020, în jurul orei 11.00, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, pe sensul de intrare în ţară, cu autoturism marca Daimler Chrysler înmatriculat în Albania, patru cetăţeni albanezi. Cu ocazia verificării documentelor de călătorie şi a condiţiilor legale de intrare în ţară de către poliţistul de frontieră, unul dintre cetăţenii albanezi a introdus într-o agendă suma de 1.000 de euro şi a oferit-o acestuia”, transmit cei de la Poliția de Frontieră.

Întrebat despre existența sumei de bani, albanezul a spus că aceasta este pentru a trece cu vederea faptul că cei patru nu au documentele necesare pentru a justifica scopul călătoriei și pentru a li se permite intrarea în țară. Polițistul de frontieră i-a adus la cunoștință persoanei faptul că fapta sa constituie infracțiune. Albanezul a insistat, spunând chiar că poate oferi în plus suma de 500 de euro cu titlu de mită, pentru ca polițistul de frontieră să le permită continuarea călătoriei.

„Polițistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani și împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Faţă de cei patru albanezi s-a luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față săvârșirea infracțiunii de dare de mită, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun”, transmit cei de la Poliția de Frontieră.

 

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

O oră ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

5 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

5 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

5 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

5 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

5 ore ago