Sănătate

Misiuni la înălțime pentru salvarea de vieți omenești. O micuță de un an și 6 luni, cu afecțiuni hepatice și digestive, transportată de la Timișoara la Roma

Patru persoane au fost salvate în ultimele zile de piloții aeronavei Cessna Citation V. Două dintre acestea au avut „plecarea” din Vestul țării – o micuță de doar un an și șase luni din Timișoara și un pacient cu arsuri grave de la Arad.

Comandorul Laurențiu Codreanu și locotenent-comandorul Florin Breahnă, piloți militari în cadrul Inspectoratului General de Aviație, au zburat mii de kilometri pentru a salva viața celor aflați în dificultate.

Prima misiune a avut loc în 17 septembrie, când au transferat de la Oradea la București un adult aflat în stare critică, diagnosticat cu tumoră duodenală.

La scurt timp după îndeplinirea acestei misiuni, avionul a fost solicitat de urgență la Târgu Mureș, de unde a preluat un bărbat adus de elicopterul SMURD, victimă a unui accident rutier deosebit de grav petrecut în județul Alba”, transmit cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

În dimineața zilei de 18 septembrie, piloții au desfășurat o misiune umanitară externă, pentru salvarea vieții unei fetițe în vârstă de 1 an și 6 luni, diagnosticată cu afecțiuni hepatice și digestive grave. Micuța a fost preluată de la Timișoara și transferată în siguranță la Roma, Italia.

Imediat după finalizarea misiunii din Italia, aflându-se la Timișoara pentru alimentarea aeronavei, au fost solicitați să intervină la Arad pentru salvarea vieții unui pacient cu arsuri corporale, ce a necesitat să fie transferat de urgență la o unitate spitalicească din București. O contribuție majoră la îndeplinirea cu succes a acestor misiuni o au medicii și asistenții care și acum, ca de fiecare dată, își îndeplinesc cu profesionalism scopul nobil cu care au fost încredințați. Suntem în continuare la datorie! Aveți grijă de voi!”, transmit reprezentanții DSU.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

41 de minute ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

O oră ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

O oră ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

3 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

3 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

4 ore ago