Klaus Vaterland

Pentru sabotaj, în orice societate sănătoasă la cap se face pușcărie

Bănuiesc ce discurs și-au pregătit pesediștii pentru când liberalii, useriștii, consiliul economic si social, analiștii raționali vor veni să zică că Ciolacu și ai lui sabotează economia și bagă România în haos mai eficient decât ar face-o o putere străină într-un act de război. Că liberalii nu sunt capabili să crească bugetul, să crească economia în așa fel încât, cât dau ei din buricele degetelor, să avem bani pentru de toate și altele câte vor mai veni.

De neimaginat până la inventarea PSD-ului, dar scena acestui război este Parlamentul României, iar „puterea străină” e o majoritate parlamentară pregătită să dea foc la țară pentru… pentru ce? Să revină la guvernare? Să mai facă ce după aia?

S-a legiferat fără milă: decizii care au desființat ordonanța de modificare a procentului majorării pensiilor de la 40% la 14%, s-a modificat termenul de aplicare a legii privind majorarea salariilor profesorilor, au limitat gradul de îndatorare extern… Mai trebuiau să le lege șireturile lui Orban și Câțu, pentru ca apoi să dea drumul la câini să-i fugărească. Toată distracția pe cheltuiala cui? A contribuabilului român, ăla care mai dă ceva să aibă din ce trăi parlamentarii inconștienți ai PSD.

Ideea ar fi următoarea: pensiile să fie majorate cum au zis cei din PSD când se pregăteau să lase cartoful fierbinte liberalilor. Indemnizația copiilor să fie cât mai mare, că și-așa cartoful nu mai urma să fie la ei, profesorii să aibă și ei salarii majorare, ba și prima de 500 de euro spor pentru Covid, adică pentru unii dascăli ar echivala cu o majorare a venitului cu 100%. În același timp, banii să nu fie luați din împrumuturi, dacă cumva niște inconștienți din parlament, adică ei, vor insista cu modificarea legislației în sensul majorărilor. Pentru aceasta au limitat împrumuturile din băncile externe, ca și cum cineva ne-ar mai da bani în condițiile astea. Și dacă ne-ar da, la ce costuri?

Asta cu limitarea împrumutului va fi apreciată de lume. Românului nu-i place să facă împrumuturi la bancă decât dacă n-are de gând să le dea înapoi. Până și relația cu banca e cam anxioasă și ne amintim de ex-premierul Tudose care explica cum umblă el cu cash-ul la el și cum pune el banul lichid în dulap, printre ciorapi, de groaza băncilor. Să nu ne împrumutăm, că așa știe tot prostul să guverneze, adică ei, pesediștii, asta au făcut până acum, să dea pomeni electorale pe bani împrumutați din afară până ce vine FMI să-i tragă de mânecă să nu distrugă echilibrele interne.

Cred că PSD e curios și el ca partid mafiot ce este cum poți da bani mulți la populație fără să-i ai, fără să ceri bani din străinătate, fără să dai oameni afară din slujbele bugetare și fără să se devalorizeze leul în inflație. Pe vremuri se zicea că idiot trebuie să fii să omori în bătaie animalul care trage căruța. Dacă n-are bani produși de economie, dacă nu-l lași să împrumute, dacă îl pui să dea bani mulți la popor, ce naiba să mai poți face decât să impozitezi munca până omori „animalul”?

Eforturile mari de reconstrucție nu se făceau cu demenți precum sunt „strategii” PSD. Dacă Europa se reconstruia după război cu politicieni ca PSD, care să oblige guvernele să dea bani mulți la cetățeni, ba chiar mai mulți ca-n vremurile bune și prospere, atunci Dresda arăta și astăzi un morman de moloz. Când reconstruiești, ceri eforturi tuturor, nu numai unora. Da, de la politicieni la cei cu pensii nesimțit de speciale și până la ultimul slujbaș de la stat ori privat.

Nu e normal să obligi părintele să-i cumpere copilului totul pe lume, să-i facă toate mofturile, când nu-i ajung bine banii acasă pentru căldură, apă curentă sau mâncare. Așa se comportă pesediștii azi, ca niște copii isterici care se tăvălesc pe jos în magazin până ce părintele, vai de capul lui!, îi cumpără ce vrea. Din ce, că bani n-are, iar împrumut nu-i mai dă nimeni și nici n-ar avea voie să o facă?

Tot la fel cum nu este normal să îngropi o economie, o grămadă de slujbe pentru a lua toate pieile de pe salariatul și întreprinzătorul din zona privată, pentru că tu ai creat false așteptări pensionarilor printr-un mizerabil și depășit joc politic. Este un cinism specific pârjolirii pământurilor în urma ta, iar PSD asta se așteaptă să se întâmple până la alegerile generale din decembrie.

Da, intuiesc mesajul PSD. Liberalii să fie performanți, să ofere prosperitate fără bani luați împrumut, să facă o economie eficientă, să restructureze tot de la strategii la modul de colectare a taxelor și impozitelor în niciun an de la preluarea a jumătate de putere, cea guvernamentală. Adică să facă până la alegeri ce n-a făcut PSD în vreo 20 de ani de guvernare. Într-o țară normală asta s-ar chema sabotaj, prăbușire cu premeditare a economiei, iar pentru sabotaj ar trebui să faci pușcărie, nu politică.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Poftiţi la spectacol! Regal folcloric la Festivalul Național de Folclor Petrică Moise de la Timișoara Convention Center

Tradiţie şi autenticitate. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș cu sprijinul financiar al…

2 ore ago

Jurnal de campanie (17). Curat murdar! Analiză Expert Forum: PNL a finanţat un site fantomă anti Fritz

Expert Forum (EFOR) a făcut o monitorizare a finanţării campaniei electorale pentru alegerile din 9…

2 ore ago

Greşeala care a costat o viaţă de om. Accident mortal în Banat

Un tânăr, în vârstă de 24 de ani, a condus un autoturism pe DN 58…

14 ore ago

Turul ciclist Timișoara-Szeged se mută sâmbătă și duminică, odată cu Zilele Triplex Confinium

Cea mai nouă ediție a Turului ciclist Timișoara – Szeged. a treia, așteaptă pasionații plimbărilor…

14 ore ago

Ghiroda, pas imens spre finala barajului, după ce a învins Politehnica Timişoara pe „Electrica”

Atmosferă de mare derby, miercuri în Fabric. Politehnica Timişoara a întâlnit CSC Ghiroda în semifinalele…

14 ore ago

SCM Poli învinge clar Minaur, iar Turda încurcă Steaua. Timişoara scapă de baraj

Bucurie mare în sânul prim-divizionarei de handbal SCM Poli. Dacă în ultimele două sezoane echipa…

15 ore ago