Administratie

Nicolae Robu vrea să se implice şi în sistemul educaţional: Unele şcoli aduc copiii la cursuri pentru doar o oră pe zi

Mai multe şcoli din Timişoara au fost acuzate de primarul Nicolae Robu, că „hărţuiesc” copiii şi părinţii. Aceasta, pentru că, din cauza pandemiei şi a proastei organizări la nivelul unităţii de învăţământ, au ajuns să aducă la şcoală copiii pentru doar o oră, în rest cursurile fiind online.

Hărţuirea copiilor şi chinuirea părinţilor, acesta ar fi rezultatul unei proaste organizări a activităţii la unele unităţi de învăţământ timişoreni, acuză Nicolae Robu. Conform acestuia, s-a ajuns în situaţia în care elevii ar fi aduşi la şcoală, fizic, pentru doar o oră, după ce în prealabil ar fi efectuat alte ore online, iar ulterior ar fi duşi înapoi acasă pentru alte ore online. El spune că nu are niciun control asupra procesului didactic, dar că … va face presiuni.

„Organizarea procesului de învățământului nu e în subordonarea primăriei, dar eu nu pot sta deoparte. Am semnale, şi nu o să fac referiri concrete, se vor regăsi cei în cauză. În unele locuri sunt prost organizate cursurile. Mi se pare greşit să fie aduşi copiii pentru o oră, faţă în faţă. Fac ore online, îi aduc o oră la şcoală, după care sunt duşi înapoi acasă pentru alte ore online. Puneţi-vă în postura de părinte. Eu ştiu ce înseamnă aceasta. Am făcut şcoală de dimineaţa (n.r. – copiii săi, el în calitate de părinte) şi asta e un avantaj, dar nu am fost niciodată înstăriţi, ne-am ocupat noi de dusul copiilor la şcoală. Gândiţi-vă ce înseamnă pentru nişte tineri, cu joburi, ce înseamnă să îşi ducă copilul pentru o oră sau două doar. Fac un apel către părinţii nemulţumiţi să ne anunţe şi vom interveni”, a declarat Nicolae Robu.

Ediul a ajuns extrem de sensibil în ultima perioadă cu situaţia educaţională a oraşului. Vă reamintim scandalul grădiniţelor din urmă cu o săptămână, apărut ca urmare a undei discuţii extrem de aprinse cu o doamnă pe această temă. În concluzie, Robu a dorit să sublinieze că instituţia pe care o conduce face orice efort e nevoie pentru ca totul să fie bine la nivel de dotare.

„Mai sunt situaţii unde nu mi s-a sesizat şi în ceasul al 12-lea fac ce pot, era bine să se întâmple mai devreme aceasta. Unde nu sunt condiţii de igienă, dar şi de dotare cu internet, dar şi cu camere. E total fals, primăria dă bani pentru camere şi sănătate. Eu trimit pe gratis a doua zi echipă să pună internet. Nu ne putem bate joc de copii. Dacă părinţii au semnale, nu am autoritate la directori, dar voi veni cu presiune. Problemele de infrastructură le rezolvăm. De multe ori întreb părinţii: de ce faceţi voi pe banii de dumneavoastră, aţi cerut şi nu s-a intervenit? Ce înseamnă asemenea sume minore pentru bugetul local? Sume mici, efectiv”, a mai declarat Robu.

Primarul spune că dacă nu există posibilităţi, nu faci cursuri „pe viu” în acest fel.

„Unde nu sunt condiţii, nu sunt, dar nu poţi să îţi baţi joc de copii, nu organizezi cursuri faţă în faţă, dar nu să îi hărţuieşti şi să creezi mari probleme părinţilor aşa”, a mai spus Robu..

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

2 minute ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

26 de minute ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

9 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

10 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

11 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

16 ore ago