Sănătate

Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara a fost iluminat în portocaliu: sprijin pentru pacienți și recunoștință cadrelor medicale care luptă cu SARS-Cov2

Este unitatea sanitară din prima linie în lupta cu Covid-19! Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a fost iluminat în portocaliu, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Clădirea a fost iluminată în portocaliu în seara care a trecut, un gest de sprijin pentru pacienți și un semn de recunoștință pentru cadrele medicale care luptă, aici cu coronavirusul, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Este o zi importantă și noi îi acordăm o atenție deosebită pentru că siguranța pacientului este obiectivul numărul unu în spitalul nostru. Este obiectivul cu care am pornit să modernizăm și să dezvoltăm acest spital. Ce înseamnă siguranța pacientului? Înseamnă că, atunci când vine la spital, să nu plece mai bolnav decât a venit. Înseamnă să nu dobândească o infecție. De aceea, am creat circuite noi, care sunt funcționale. Și dovada eficienței noastre a fost că nu am avut infecții în această perioadă. Înseamnă însă și siguranța personalului nostru, să nu fim noi cei care transmitem această infecție”, a spus doctorul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș Timișoara.

La Spitalul Vorbit Babeș sunt tratați pacienți cu Covid. Sute de persoane s-au vindecat, aici, de coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății a stabilit ca sloganul dedicat Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului, in 17 septembrie, să fie: “Personal Medical în Siguranță! Pacienți în siguranță!”.

Siguranța pacientului a fost tot timpul centrul politicii noastre sanitare. În acestă pandemie am modificat structura spitalului de mai multe ori pentru a deservi cât mai bine pacienții. Am fost, suntem și vom fi lângă ei pentru a-i face bine. Și pot să aibă toată încrederea în tot personalul și în toată familia Spitalului Victor Babeș”, a declarat doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

32 de minute ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

4 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

5 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

5 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

5 ore ago