Opinii

Asta-i România! Ăsta-i PSD-ul! Un primar cât un partid.

Ştire: “La cinci zile după ce a pierdut alegerile locale din 27 septembrie, primarul PSD din comuna botoșăneană Dimăcheni, Ştefan Cojocariu, a convocat o şedinţă de Consiliu Local extraordinară în care a acordat 35 de titluri de cetăţeni de onoare unor apropiaţi de-ai săi, pe care ulterior i-a scutit de la plata taxelor şi impozitelor locale. Primarul a luat această decizie în ciuda faptului că secretarul Consiliului Local, Mihaela Chiriac, l-a avertizat că nu are cadrul legal pentru a face atâţia cetăţeni de onoare (…) Dimăcheni este comuna cea mai săracă din judeţ, dar şi cea în care funcţionarii publici din primărie au cele mai mari venituri.” (sursa G4 Media)

În primul rând, e clar că un astfel de personaj doar PSD-ist putea fi. Apoi ai crede că iar e un banc cu PSD-işti şi moldoveni, dar nu e deloc aşa, ştirea apărând în mai multe locuri. Pentru unii poate părea banală, eventual amuzantă. Dincolo însă de hilarul ei, ea arată, la o scară mai mică, faţa reală a PSD-ului. Omul e chiar o emblemă a partidului, chiar aşa rebrenduit, reinventat sau PSD 2.0, cum le place unora să creadă. Fiindcă dincolo de unele măsuri interne, prin care PSD-iştii încearcă să-i ducă pe români după fentă, multe nu s-au schimbat

Da, personaje groteşti precum Nicolicea, Iordache, Şerban Nicolae, Rădulescu „Mitralieră”, Pleşoianu s-ar putea să nu mai fie pe liste. (Cică unii, totuşi s-ar afla.) Acestora li se alătură şi Viorica Dăncilă, dar aici ar fi o mică discuţie. Nu a trecut anul din momentul în care acelaşi PSD încerca să convingă întreaga Românie că preşedinte mai bun de ţară decât Dăncilă nu ar exista. Acum, însă, ea nu mai e bună nici măcar de-un loc de deputat de Teleorman. Când au fost corecţi PSD-iştii cu românii, atunci sau acum?

În schimb îl păstrează pe Adrian „Şaormă” Solomon, cel care făcea scandal într-o şaormărie „cu de toate”, că el e deputat PSD-ist, iar legea cu purtarea măştii e doar pentru fraieri. Şi asta e doar o întâmplare din multe altele cu acest individ insalubru. În timp ce PSD plânge cu lacrimi de crocodil pe umerii românilor care mor din cauza coronavirusului, primarul social-democrat al Brăilei exultă: „Victorie!!! Fără mască în Brăila!”. Baronul Buzatu de Vaslui explică, de asemenea, că masca e o prostie. Ca să nu mai spun că unele comunicatoare ale PSD din campania electorală, Oana Lovin, Cerva etc. sunt liderele protestelor „covidioţilor” şi propagandiste ale teoriilor conspiraţioniste.

Revin însă la primarul din Botoşani, cel emblematic poentru PSD. Ce a făcut el înainte de-a pleca din primărie? Şi-a făcut toate neamurile şi prietenii cetăţeni de onoare. Ce face PSD înainte de-a părăsi total butoanele de comandă? Şi-a pus oameni în tot fel de funcţii importante (ANCOM, Curtea de Conturi, ASF etc), dar şi mii de sinecuri. Să-l pui de exemplu, pe sulfurosul Bădălău, „micţionarul” pe Diaspora, şef la Curtea de Conturi nu e doar o sfidare la adresa românilor, dar şi o mare nesmiţire.

Ce-a mai făcut PSD-istul din Botoşani? A lăsat bugetul comunei, oricum foarte sărac, fără mai multe venituri. Ce face PSD-ul? Un adevărat terorism economic în parlament, unii i-ar spune subminarea economiei naţionale, prin tot felul de legi prin care doar „se dă” la toată lumea. Ce mai, o destrăbălare bugetară! Astfel de cheltuieli nu le-ar suporta nicio ţară megadezvoltată, aflată în plin avânt economic, nu una aflată în plină pandemie şi pârjolită la greu de ultimele guverne PSD-iste. Fiindcă asta face PSD-ul la părăsirea puterii, la fel ca primarul din Botoşani: pârjoleşte pământurile, otrăveşte fântânile. După PSD, potopul!

 

 

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

2 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

4 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

5 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

5 ore ago