Politica

Alin Nica anunță un proces dificil. Alin Popoviciu și Călin Roman vor putea fi excluși din PNL doar după urmarea procedurii regulamentare

Alin Nica nu se lasă și merge mai departe cu acțiunea de excludere din partid a lui Alin Popoviciu și Călin Roman, după ce aceștia nu ar fi dat curs cererii de a se retrage de pe locurile câștigate de PNL Timiș la Consiliul Județean. Totuși, procedura nu e una ușoară, șeful filialei locale a partidului vrea respectarea regulamentelor pentru o asemenea operațiune neplăcută.

Odată cu preluarea conducerii PNL Timiş, Alin Nica a pornit la ”curățirea” listelor cu cei aleși consilieri locali sau județeni. În ceea ce privește județul, el a solicitat imperativ ca Alin Popoviciu și Călin Roman să renunțe la posturile deținute. Aceștia nu par să se împace cu ideea, în concluzie, șeful PNL Timiș a decis să-I excludă din partid. Nu va fi însă ușor, trebuie respectate niște etape regulamentare, subliniază Nica.

”Am început deja procedurile de excludere, pentru că ei nu au înțeles că chiar mă țin de cuvânt. Procedura statutară e un pic mai lungă. Presupune ca organizația locală în care este membru să îl excludă, iar abia apoi noi trebuie să validăm decizia în BPJ. Persoana respectivă are cale de atac la Comisia de Arbitraj, aici la noi, sau la Camera de Arbitraj la nivel național. Și toate aceste proceduri iau timp. Noi, la judecătorie trebuia să anunțăm dacă membrul respectiv este membru la noi sau nu. Noi nu puteam spune că nu mai sunt, dacă această procedură nu e îndeplinită”, a declarat liderul PNL Timiș.

Urmând aceste etape s-ar putea ajunge într-o situație… ciudată. Deocamdată, la Timișoara nu există conducere a organizației, iar interimar, conducerea este efectuată chiar de către Nica personal. La Deta, unde este membru Călin Roman, șef este chiar tatăl acestuia, Petru Roman. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

”Alin Popoviciu face parte din organizația Timișoara, iar acolo nu avem nici măcar birou politic interimar. Vă închipuiti că este o procedură complicată şi o luptă pe care va trebui să o duc în PNL. PNL este un partid de 145 de ani, nu este o casă nouă pe care o construiești de la zero. E o casă veche, un monument istoric al politicii româneşti și vă închipuiți că și monumentele istorice, ca să le reabilitezi costă mult mai mult decât să construiești o casă nouă și lupta pe care eu o am de dus în acest moment istoric al politicii românești este mult mai grea”, a mai menționat Alin Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

12 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

16 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

17 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

18 ore ago