Acțiunile culturale organizate de Fundația Art Encounters în această toamnă continuă cu o serie de evenimente de excepție. Programul include o expoziție amplă dedicată cineastului Harun Farocki, o expoziție de mare anvergură în colaborare cu Centrul Georges Pompidou și precedată de o conferință susținută de Bernard Blistène, directorul Centrului Georges Pompidou, respectiv două programe online, dedicate tinerei scene de artă.
În luna noiembrie va fi vernisată o expoziție de mare anvergură, realizată în colaborare cu Centrul Georges Pompidou Paris, care va reuni lucrări suprarealiste din colecția Centrului Pompidou, dar și din colecții private. Expoziția Infra-noir se va concentra asupra diversității practicilor vizuale și a experimentelor poetice realizate de artiști suprarealiști români din generații diferite, care au pus bazele curentului în România, dar și în afară, precum Gherasim Luca, Victor Brauner, Benjamin Fondane, Paul Păun și mulți alții. Expoziția va fi precedată de o conferință despre suprarealismul românesc, care va fi susținută la Timișoara de Bernard Blistène, directorul Centrului Georges Pompidou Paris.
Programul de toamnă al Fundației Art Encounters are și o puternică componentă educațională, reformulată pentru mediul online. Pe tot parcursul lunii octombrie are loc cea de-a doua ediție a programului de rezidențe și mentorat online CAMPart. Timp de 4 săptămâni, 6 artiști-mentori, Flaviu Cacoveanu, Raluca Croitoru, Cristina David, Călin Man, Alex Mirutziu și duo-ul Monotremu, susțin cursuri online dedicate studenților la arte și tinerilor artiști.
Un alt program online dedicat tinerei scene de artă, aflat la cea de-a doua ediție, este Școala curatorială de toamnă, organizată împreună cu Centrul Cultural Clujean, prin programul ECCA (The European Center for Contemporary Art). Tineri curatori din toată lumea se pot înscrie până în 23 octombrie la cursurile școlii curatoriale, un program internațional care se va desfășura exclusiv online în perioada 20-30 noiembrie. Cea de-a doua ediție îl va avea ca lider de curs pe curatorul Adrian Notz, alți profesori de talie internațională fiind invitați să predea în cadrul programului.
În 1 octombrie a avut loc vernisajul expoziției Harun Farocki – Ar trebui ca realitatea să înceapă, organizată de Fundația Art Encounters și Centrul Cultural German Timișoara, cu sprijinul Goethe Institut și n.b.k. Berlin. Expoziția curatoriată de Diana Marincu prezintă o selecție din filmele, video-urile și instalațiile lui Harun Farocki, unul dintre cei mai importanți cineaști germani, și se poate vizita la sediul Fundației Art Encounters până în 31 octombrie.
În conexiune cu expoziția, Fundația Art Encounters organizează o serie de evenimente și tururi ghidate prin care publicul este invitat să descopere fascinanta filmografie a lui Harun Farocki. Pe 12 octombrie a avut loc lansarea traducerii în limba română a cărții autobiografice Harun Farocki: Zece, Douăzeci, Treizeci, Patruzeci, eveniment care a fost transmis live pe pagina de facebook Art Encounters. Tot în relație cu expoziția este planificată proiecția filmului In Comparison, parte din programul bienalei timișorene de arhitectură – BETA 2020 pentru ziua de 25 octombrie.
Toate evenimentele organizate de Fundația Art Encounters se desfășoară în acord cu măsurile de siguranță sanitară și reglementările în vigoare privind distanțarea socială. Mai multe informații pot fi parcurse pe website-ul Fundației Art Encounters, www.artencounters.ro
De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…