În prima zi după învestirea sa în funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica a constituit un grup de lucru pentru combaterea efectelor pandemiei de SARS-Cov2.
Prima întâlnire a acestui grup a avut loc duminică. La ea au participat managerii de spitale din Timișoara implicați în lupta împotriva noului coronavirus. Au fost prezenți managerul spitalului aflat în linia 1 în lupta împotriva Sars-Cov-2, Cristian Oancea de la „Victor Babeș”, managerul Spitalului Municipal, Daniel Malița, Raul Pătrașcu, de la Spitalul Județean, Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR, colonel Sorin Homeag, de la Spitalul Militar, managerul Serviciului de Ambulanță Timiș, Iancu Leonida, directorul Direcției de Sănătate Publică, Flavius Cioca, alături de șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Florin Mihoc, și inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, Dan Stoicănescu.
„Din păcate în fiecare zi înregistrăm noi recorduri de infectare cu SARS COV 2. După cum bine știți, de vineri am depășit barieră de 3 la mie, ceea ce a adus o serie de restricții. Nu o să le repet, cu siguranță le-ați citit în media. Vreau însă să vă rog să le respectați. Este spre binele nostru, al tuturor. Astăzi, am decis să constitui un grup de lucru la nivelul județului Timiș pentru combaterea efectelor pandemiei”, a spus Nica.
Acest grup nu se va substitui Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, ci este o entitate care vine în sprijinul deciziilor luate de grupul care funcționează în cadrul Prefecturii Timiș. Din grup vor face parte medici, directori de spitale implicate în lupta împotriva Covid 19, specialiști în boli contagioase, în imunologie, reprezentanți ai DSP. În viitor, acestui grup li se vor alătură primari din localitățile din județ, reprezentați ai sectoarelor grav afectate, rectorul Universității de Medicină.
„Împreună vom încerca să găsim soluții de lupta împotriva SARS-Cov2, vor fi invitați să facă parte din grupul de lucru primarii localităților din Timiș, inclusiv Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei. Și de abia aștept ca Dominic să își preia mandatul pentru că Timișoara este unul dintre punctele nevralgice cu un număr din ce în ce mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus. Grupul înființat astăzi, repet, nu se va substitui Comitetului pentru Situații de Urgență ci va face propuneri în baza unor analize cât mai concrete și corecte și va fi liantul între comunitățile locale și Comitetul Județean. Va fi practic un facilitator pentru comunicare eficientă”, a mai spus Alin Nica.
Grupul se va întâlni periodic sau ori de câte ori este cazul, în funcție de evoluția pandemiei
În viitorul apropiat se așteaptă un număr mai mare de pacienți cu SARS-Cov2 în spitale.
„Trebuie să ne pregătim pentru un aflux mai mare de pacienți pentru a nu ajunge în situația în care să spitalele să fie nevoite să refuze pacienți. Tot în cadrul întâlnirii am discutat despre o mai bună coordonare între Serviciul de Ambulanță și Spitalul „Victor Babeș”, acolo unde se face evaluarea pacienților infectați cu Covid-19 pentru că să nu se mai întâmple că un număr mare de ambulanțe să ajungă în același timp la spital și astfel pacienții să fie nevoiți să aștepte. În zilele următoare vom veni cu noi propuneri de acțiune pe care le vom înainta Comitetului Județean pentru situații de urgență. Vrem ca Timișul și Timișoara să devină un model pentru România. Trebuie să arătăm că aici se poate. Că putem găsi soluții să luptăm împotriva pandemiei”, a mai spus Nica.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…