Sport

Maratonul Timișoarei și-a desemnat câștigătorii

Cea de-a patra ediţie a evenimentului Timişoara City Marathon, organizat, duminică, de Clubul sportiv Asociaţia Alergotură, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timişoara, Primăria Timişoara, Primăria Otelec şi Primăria Sânmihaiu Român, a reunit aproape 150 de participanţi, care au parcurs probele de maraton şi semimaraton pe un traseu istoric.

La ediţia din acest an au participat 36 de persoane la proba de maraton şi 101 persoane la semimaraton. La ora 9:00 s-a plecat din Otelec cu maratonul, iar de la Sânmihaiu Român, cu semimaratonul. Primul maratonist a ajuns la finiş în 2 ore şi 35 de minute

Silviu Stoica s-a impus în proba masculină de maraton, cu timpul de 2 h 35 min 22 sec, urmat de Claudiu Cristian Gorgan, 2 h 42 min 41sec, şi de Nicolae Bălan, 2 h 44 min 45 sec. La feminin a câştigat Crina Buzgan, în 3 h 08 min 18 sec, urmată de Alina Preda, 3 h 17 min 46 sec, şi de Dana Maria Ivaşc, 3 h 28 min 09 sec.

La semimaraton, Ionuţ Marius Dumitru a ocupat primul loc la masculin, cu timpul de 1 h 11 min 19 sec, urmat de David Beniamin Anton, 1 h 11 min 39 sec, şi Tudor Sevciuc, 1 h 12 min 34 sec. La feminin, primul loc a fost ocupat de Liliana Maria Dragomir, în 1 h 24 min 14 sec, urmată de Yasmina Claudia Tămăşilă, 1 h 27 min 51 sec, şi de Nastasia Fotu, 1 h 29 min 10 sec.

Amfitrionii şi-au propus încă de la prima ediţie a evenimentului Timişoara City Marathon să găsească o modalitate originală de a combina sportul cu istoria şi cu voia bună, dorindu-şi ca acesta să devină o manifestare tradiţională în viitoarea Capitală Europeană a Culturii 2023, dar şi pe plan european.

Cursele din cadrul Timişoara City Marathon au fost inspirate de un episod crucial din istoria oraşului şi anume, momentul eliberării cetăţii de sub ocupaţia turcă.

„O frântură din istoria Timişoarei spune că în octombrie 1716, prinţul Eugen De Savoya şi armata Imperiului Habsburgic pornesc asediul asupra cetăţii Timişoarei şi în final, aceasta este cucerită. Cei 18.000 de soldaţi turci nu au făcut faţă planurilor tactice ale prinţului, celor 58 de batalioane şi 211 de escadroane ale armatei imperiale. Eugeniu de Savoya intră victorios în Cetatea Timişoarei, pe Poarta Forforosa, chiar de ziua sa de naştere, 18 octombrie 1716, marcând atât încheierea dominaţiei otomane, cât şi începerea unei noi ere pentru oraş. Acest moment a inspirat cursele din cadrul Timişoara City Marathon”, au transmis organizatorii.

 

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

3 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

3 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago