Politica

Nicolae Robu estima din vară că va pierde alegerile: ”Este dreptul oricui să judece cum crede de cuviință, sau chiar să nu judece”

”Nu știu dacă voi mai avea o altă conferință de presă”, a recunoscut, marți, Nicolae Robu, încă primarul Timișoarei, cel mai probabil până în primele zile ale săptămânii viitoare. După care a realizat o nouă analiză a procesului electoral în urma căruia a pierdut locul de edil-șef, spunând că el estima în vară că ar pierde alegerile și că o mare parte din vina pierderii scrutinului o poartă televiziunile naționale.

Dominic Fritz stătea mai bine în sondajul comandat de Nicolae Robu, referitor la votarea primarului Timișoare, decât stătea în cel comandat chiar de cei de la USR, a spus acesta, marți. El a analizat, așa cum vede el lucrurile, modul în care s-a votat, pornind de la marea realizare a aduceri Pădurii Verzi în proprietatea Timișoarei. În una din multiplele paranteze în care Robu se pierde în cadrul discursurilor din conferințele de presă, el a spus că nu analizează modul în care electorii au judecat sau chiar ”nu au judecat” criteriile după care și-au dat votul. Oricum, orice ar fi făcut el, oricâtă campanie electorală bazată pe prezentarea obiectivelor și realizărilor ar fi făcut, era doar o frecție la picior de lemn, subliniază Robu.

”Am reușit să aduc în patrimoniul Timișoarei Pădurea Verde. A durat ani de zile, am demarat acest proces în urmă cu ani de zile, încă din timpul guvernării PSD. Am reușit să finalizez aceste demersuri chiar înainte de alegeri, prea târziu ca să folosesc în scop electoral. Oricum era apă sfințită la picior de lemn, pentru că am văzut cum, după ce criterii, s-a exprimat opțiunea celor care au votat și o respect, cu civilizație și eleganță. Este dreptul oricui să judece cum crede de cuviință, sau chiar să nu judece. Are un drept la vot și fiecare îl folosește cum vrea. Eu mi-am făcut campanie folosind doar obiectivele realizate de mine”, a spus Robu.

El a acuzat televiziunile naționale că au fost de vină pentru că, având audiență mare, i-au făcut imagine proastă și l-au pus în aceiași oală cu cei care au fost acuzați de vânzarea apartamentelor din Timișoara, când el a vândut doar două maghernițe.

Tot Robu spune că el, de fapt, vedea că va câștiga Fritz, pentru că, chiar dacă oamenii apreciau, în proporție covârșitoare, realizările sale, doar o parte din aceștia l-ar fi votat. Mai mult, el spune că cel care a și câștigat alegerile stătea mai bine în sondajele PNL, decât în cele USR.

”Poate vă prezint o dată cum stăteam într-un sondaj din luna iulie. 60 la sută spuneau că sunt mulțumiți de prestația mea, dar numai 40 la sută că mă vor și vota, deci, de la acea vreme, era evident că se duc spre candidatul USR, candidat care în acel moment avea 39 la sută în sondajul USR, deci avea mai mult în sondajul meu decât în sondajul propriu unde se anunța o diferență de opt procente. Desigur că eu nu am spus la acel moment acest lucru, ca să nu demoralizez oamenii”, a mai declarat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 22 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 22.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

7 minute ago

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

12 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

14 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

15 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

15 ore ago