Spre deosebire de fostul său șef de partid, Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș, nu are fobii față de conducerile instituțiilor de la București și nu își trimite colaboratorii ca să ”spioneze” în locul său. De la câșigarea alegerilor pentru postul de președinte al Consiliului Județean Timiș, Nica a fost deja de două ori în Capitală, iar principalele două probleme discutate s-au referit la relația cu cei de la Compania Națională de Investiții și ridicarea sălii polivalente, respectiv a noului stadion al Timișoarei.
Iar din informațiile dobândite, cele două obiective ar putea fi deschise, în condiții ideale, undeva în 2023 sau 2024. Etapele aferente investițiilor decurg anevoios, ceva mai avansate sunt cele de la stadion, iar ultimele studii arată că acesta ar urma să coste mai mult chiar decât noul stadionul Ghencea, până la 140 de milioane de euro, a aflat Alin Nica, în cadrul discuțiilor purtate la CNI. De asemenea, acesta a mai anunțat o informație în premieră, stadionul și polivalenta ar putea fi date pe mâna
unui operator privat, care să le folosească la potențialul maxim, urmând să plătească doar o redevență spre CJT, respectiv Primăria Timișoara.
”M-am deplasat la CNI, este a doua vizită deja, scopul e de a impulsiona proiectele stadionului și al sălii polivalente. Legat de stadion, acesta este mai avansat ca sala. S-a realizat studiul de prefezabilitate, au fost selectate două din patru variante, care vor merge la analiză mai departe. Stadionul va avea 32.000 de locuri, am cerut în mod special ca proiectanții să aibă în vedere ca costurile operaționale ale obiectivelor să fie cât mai reduse, să avem cheltuieli cât mai mici cu acestea. Variantele rămase în discuții ar urma să coste între 100 și 140 milioane de euro, adică o valoare mai mare decât cea pentru stadionul Ghencea. Cele două variante selectate au valori, una de 104, cealaltă 111 milioane de euro. Sunt valori estimative, preliminare”, spune Alin Nica.
El a lansat o variantă interesantă pentru exploatarea obiectivelor, nu doar în scop sportive, ci pentru un număr mare de evenimente.
”Ce îmi doresc pentru a le folosi la valoarea maximă este să găsim un operator care să le folosească, să aducă evenimente, să fie folosite la maxim de valoare. Varianta cea mai fericită e să o dăm unui operator privat. Să se ocupe, din perspective managementul privat, care e mult mai performant ca și cel public, și noi să încasăm doar o concesiune. Sunt numeroase exemple, Allianz Arena, stadionul celor de la Ajax Amsterdam. Momentan este doar o idee. Realizarea stadionului, dacă totul merge șnur, se va finaliza în 2023 – 2024. Dacă etapele următoare se parcurg până la finalul anului, în prima parte a anului viitor putem avea licitația pentru desemnarea constructorului”, a mai subliniat Alin Nica.
Drumurile făcute de viitorul șef al CJT la București vor fi dese, spune acesta.
”Voi merge cel puțin lunar să mă interesez de cele două obiective. La sala polivalentă sunt mai în urmă, în faza de achiziție a studiului de prefezabilitate, până la finalul anului sperăm să avem variante de lucru și aici”, a încheiat Nica.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…