Sport

1-0 și la gară! Victorie importantă obținută de Politehnica, în fața Petrolului

După ce a stat săptămâna trecută, Politehnica Timișoara s-a reîntors pe gazon, însă cu schimbări importante. Fără Octavian Benga, cel care a lăsat echipa pe podium, cu Dan Alexa „principal”, însă cu Tavi Foale pe bancă. Iar pe „Dan Păltinișanu” a venit Petrolul Ploiești, una dintre echipele cu pretenții la promovare. Ca la precedenta întâlnire directă de pe Bega, victorie pentru Politehnica, 1-0 de această dată.

La primul meci în postura de antrenor oficial, Dan Alexa nu a putut sta pe banca tehnică, din pricina unei suspendări mai vechi, pe care a primit-o când era la Rapid. Antonio Foale i-a luat locul și a fost cu noroc.

Alb-violeții au început cu doi atacanți – Axente și Plazonja. Șutul de la mare distanță a lui Axente, care a trimis mingea în bară transversală, avea să anunțe golul marcat de colegul său din atac. Plazonja a finalizat o fază care l-a găsit pe Scutaru în atac – ieșit foarte bine din dispozitiv și recuperând mingea. Vârful croat a șutat la firul ierbii, aproape de bară, de la peste 20 de metri. Mingea nu a putut fi ajunsă de portarul Avram, astfel că Politehnica a deschis scorul.

Spre finalul primei reprize Petrolul a avut o șansă importantă, în urma unui corner. Mingea a fost bâlbâită, a căzut în careul mic al timișorenilor, însă Hidrich a fost pe fază și a întins o mână salvatoare. Un minut mai târziu, centralul partidei a fluierat finalul primei reprize.

Petrolul a fost periculoasă la fazele fixe, în startul reprizei secunde, însă nu s-a concretizat nimic pe tabelă. Viorel Moldovan a început să schimbe, în căutarea egalării. Până în minutul 70, antrenorul Petrolului a făcut trei modificări.

Ploieștenii nu au găsit însă calea spre gol. Politehnica s-a apărat cu toată echipa și a așteptat să dea lovitura pe contraatac. Scorul a rămas cel stabilit de Plazonja, chiar dacă de la margine s-au arătat cinci minute de prelungire.

Victorie importantă pentru Politehnica Timișoara, care se află pe poziția a doua a clasamentului Ligi secunde. 23 de puncte au alb-violeții după 12 etape, suflând în ceafă liderului Craiova, care are 24 de puncte.

ASU Politehnica – Petrolul Ploiești 1-0 (1-0) (’32, Plazonja / – )

Politehnica Timișoara: Hidrich – Denis Radu, Scutaru, Mera (c.), Pamfile – Ivanovici (’81, Popovici), Coadă (’63, Casado), Codrea, Munteanu – M. Axente (’78,

Bogdan Vasile, Plazonja

Petrolul Ploiești: Avram – Olaru (’70, Olaru), Mondragon, Manolache, Ticu – Bogdan Vlad (’56, Constantinescu), Botic (’56, Ekollo), Roige, Vajushi – Beleck, Balint (’83, Saim Tudor).

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

6 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

6 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

7 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

8 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

8 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

11 ore ago