Sport

Alexa a vorbit despre plecarea lui Benga și a subliniat obiectivul echipei Politehnica: promovarea

Dan Alexa a vorbit astăzi despre noua sa postură în organigrama Politehnicii Timişoara şi obiectivul mult dorit: promovarea în Liga I. Reamintim că ieri, clubul alb-violet a rezilitat de comun acord înţelegerea cu antrenorul Octavian Benga iar conducerea băncii tehnice a fost preluată de Dan Alexa, care a activat în funcţia de manager general de la începutul actualei stagiuni.

„A fost şi pentru noi o situaţie neaşteptată. Repet, am venit la Politehnica pentru un singur obiectiv, acela de a încerca promovarea. Pentru noi este foarte important anul acesta, pentru că se fac eforturi din toate punctele de vedere să putem să ne atingem acest obiectiv. Am acceptat imediat, pentru că momentul acesta este o situaţie grea. Tavi, ştiţi foarte bine, a plecat. Îmi pare rău, despre Tavi am să vorbesc frumos tot timpul, este un antrenor talentat, care a avut rezultate bune aici. Din păcate îmi pare rău că nu a înţeles că aici tot timpul s-a lucrat în echipă. Tot timpul s-a reuşit conlucrând foarte bine. Cred că nu e loc de orgoliu. Am discutat şi cu el, am încercat să-i explic că poziţia lui de antrenor principal nu se schimbă. A fost alegerea lui. Am acceptat să vin, aşa cum am acceptat să vin în vară să ajut Politehnica, îmi doresc foarte mult să reuşim promovarea… Şi cred că se poate promova!”, a declarat Dan Alexa.

Dan Alexa s-a arătat mulţumit de lotul actual de jucători. “S-au făcut eforturi foarte mari să aducem jucătorii care s-au adus. Cred că echipa este mult întărită valoric faţă de sezonul trecut, avem jucători care au foarte multe meciuri în Liga I, jucători care sunt legaţi de Timişoara, sunt legaţi de Politehnica, ei sunt nucleul de bază şi jucătorii pe care toată lumea se bazează. Avem şi jucători tineri care pot să progreseze foarte mult şi cred cu tărie că pot să o facă şi pot să-mi aduc contribuţia la progresul lor. Avem un lot bun, de care sunt foarte mulţumit şi nimeni nu poate să spună altceva, asta îmi dă foarte multă încredere. Suntem ca şi valoare a lotului în primele şase echipe, din păcate apar situaţii precum cele cu testările Covid, unde nu ştii niciodată pe cine te bazezi şi pe cine nu. Acum s-a mai reglat, cine a avut nu va mai face testele …nu mai departe de Petrolul avem absenţi importanţi, dar nu mai contează, important e ca toată lumea să creadă că putem câştiga şi că putem să fim acolo la promovare”, a mai spus antrenorul principal al Politehnicii.

“Tot ce se face, toate eforturile, sunt pentru a reuşi această promovare istorică. Timişoara are nevoie de Poli, Poli are nevoie de Liga I. Cred că a trecut destulă vreme în care s-a suferit din punctul ăsta de vedere. Lumea are nevoie de un refresh, să vadă Politehnica în prima ligă şi să fie convinşi că toţi cei care ne ocupăm de această echipă vom face tot ce ţine de noi pentru a putea reuşi performanţa asta!”,a încheiat Alexa.

După cum se ştie, echipa bănățeană va sta în runda a XII-a a Ligii 2, prin urmare Politehnica va disputa sâmbătă un joc-şcoală “în familie” cu generaţia 2003 alb-violetă.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

7 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

10 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

10 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

11 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

11 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

12 ore ago