Sănătate

Antiviralul folosit la Spitalul Victor Babeș din Timișoara care scoate mai rapid coronavirusul din corp

Un antiviral care este administrat de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara ajută la eliminarea mai rapidă din organism a noului coronavirus, transmit reprezentanții unității sanitare.

Este vorba despre Favipiravir, un medicament din categoria antiviralelor, inhibitor al ARN-ului. Doctorii d ela „Victor Babeș” spun că acest medicament a fost utilizat, până acum, în tratamentul formelor severe de gripă, dar și împotriva unor virusuri foarte puternice, care pot declanșa infecții mortale. Conform oamenilor în halate albe, medicamentul ajută la eliminarea mai rapidă a virusului SARS-COV 2 și reduce în acest fel perioada de spitalizare și ameliorează simptomele infecției cu noul coronavirus.

Medicamentul se administrează pacienților cu o formă medie de infecție cu COVID 19, cu probele de inflamație modificate. Am observat că, la 24-48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamația pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului și testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obișnuit.”, spune dr. Maria Cerbu, medic primar boli infecțioase la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara

Medicamentul administrat de specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara a intrat în schema de tratament aprobată de Ministerul Sănătății în urmă cu două luni, dar din cauza posibilității apariției unor efecte secundar, tratamentul se poate administra însă doar în spital, sub supravegherea unui medic. România a anunțat că va importa peste 700.000 de tablete de Favipiravir care vor fi distribuite spitalelor aflate în linia întăi în lupta împotriva noului coronavirus.

Sunt 16 comprimate de înghițit, opt dimineața, opt seara, în prima zi. Din ziua a doua de tratament, se iau trei dimineața și trei seara, și atunci se face sub supraveghere medicală, pentru că e complicat să îi pui unui pacient în mană opt comprimate și să îi spui: înghițiți-le dumneavoastră! Trebuie să stai de vorbă cu pacientul și să îi explici. Pentru că e important să fie aderent la tratament.”, mai spune. Maria Cerbu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

2 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

2 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

3 ore ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

6 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

21 de ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

22 de ore ago