Timp liber

Art Encounters organizează o nouă ediție a Școlii Curatoriale de Toamnă. Aceasta va avea loc online

Fundația Art Encounters în colaborare cu Centrul Cultural Clujean organiează, în perioada 20 – 30 noiembrie, Școala Curatorială de Toamnă “NEW NOW”, un program internațional. Aceasta are loc în cadrul proiectului ECCA (The European Center for Contemporary Art), cu scopul de a crea o platformă de dialog, schimb de cunoaștere și învățare pentru tineri curatori.

Programul se află anul acesta la cea de-a doua ediție, prima ediție având loc în 2019, la Cluj și Timișoara, în timpul Bienalei Art Encounters. Spre deosebire de prima ediție, Școala curatorială de toamnă “NEW NOW” se va desfășura exclusiv online, avându-l ca lider de curs pe curatorul Adrian Notz.

Programul Școlii curatoriale va include o serie de conferințe deschise publicului, care vor fi transmise live pe paginile de facebook ale organizatorilor, Fundația Art Encounters și Centrul Cultural Clujean. Conferințele vor avea loc în zilele de 20, 21 și 30 noiembrie și vor fi susținute de profesioniști de talie internațională în domeniul artelor vizuale precum Adrian Notz, Carlos Amorales, Zheng Bo, Tara Lasrado, Ibrahim Nehe, Joanna Warsza și Heba Y Amin. În cadrul sesiunii publice din data de 30 noiembrie, va avea loc o prezentare a rezultatelor Școlii curatoriale de anul acesta alături de participanți și Adrian Notz. Programul complet al conferințelor poate fi consultat pe pagina de facebook a evenimentului.

Participanții la Școala curatorială și publicul online se vor putea conecta cu artiști și curatori din întreaga lume, care le vor oferi informații despre bune practici de ieri și de azi și, de asemenea, posibile soluții la problemele cu care ne confruntăm, cu speranța de a răspunde la o întrebare simplă, dar foarte presantă: Unde și cum putem noi să ne implicăm sau poate arta să intervină?

În afara programului public de conferințe, tinerii curatori aleși în urma unui apel deschis vor participa, timp de 10 zile, la o serie de cursuri online și vor aborda subiecte controversate ce generează discursurile actuale ale artei, activismului și nu numai, încercând să ofere un punct de plecare pentru a construi o strategie și o viziune despre ce se poate face acum și în viitor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

O oră ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

3 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

4 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

5 ore ago