Opinii

Bătrânii români, cei mai îngrijiți din Europa, spune un studiu al declarațiilor semnate în carantină

Nu trebuie să gândești ca un german sau să fii primar USR de mare municipiu să tragi niște concluzii ce înțelepții și bătrânii noștri le-au spus sub forma ”să tăiem coada pisicii”, „boală lungă, sărăcia omului” sau „nu lăsa pe mâine ce poți face azi”. Adică de ce am carantina Timișoara mai târziu, dacă putem să o carantinăm acum și să impunem niște reguli mai ușoare ulterior, în decembrie? Nu tot aia e? Nu tot 14 zile sunt? Contează că sunt mai târziu și nu acum, altcumva decât în ecuație electorală? Nu contează și atunci edilul neamț gândește și spune la toată lumea.

Mai mult, nu-ți trebuie înalte studii de specialitate să vezi că cineva în țara asta impune niște reguli pentru a arăta că știe ce face și că, totuși, face, la urma urmelor. Efectul este același ca și când nu ar face, dar regulile sunt reguli și de aia le avem, să le aplicăm. Care reguli? Păi regula cu indicele de 6 la mie ne pregătea să intrăm în carantină cu toată Timișoara de acum două săptămâni. Eheheee, copiii moșului!, dar nu e numai acel 6 la mie, mai sunt reguli coroborate, ce naiba! Să ai nu știu câte paturi la ATI non-Covid neocupate… Adică ție îți sunt pline saloanele ATI cu intubați, dar la reguli cântărește că tu mai ai paturi ATI pentru operatul de rinichi? Iar când o fi și alea pline, cine mai știe ce indicator nu am îndeplinit, poluarea cu microparticule sau câte piste de biciclete libere mai ai.

Asta înseamnă să nu vrei să carantinezi, să nu superi alegătorul. Dar nu știu ce se mai necăjește primarul Fritz cu românismele astea. Trebuia să se gândească înainte de a candida, nu acum. Iar când vom intra în carantină ce așteptări va avea edilul? Ce se va întâmpla atunci? Să vezi distracție! Ce putem face acum și nu putem face atunci? La serviciu vom merge și atunci, și acum. La cumpărături, la fel. Nu mai mergem pe terase în prag de decembrie? Caterincă. Urgențe medicale nu mai ai unde să le rezolvi nici acum, nici atunci. Da, dar bătrâni vom avea de îngrijit, garantat. Toți avem bătrâni să îi ajutăm și îi și ajutăm, că nu ne doare gura.

Poporul ăsta cred că este cel mai grijuliu cu bătrânii. Nici senorii danezii nu cred că sunt atât de cocoloșiți de tineret cum sunt bătrânii români. Cu siguranță că atunci cînd vom fi în carantină și vrem să mergem până la un prieten bun să bem o bere găsim prin zonă un bătrân de-al casei, iar dacă ne oprește poliția pe drum arătăm declarația scrisă pe propria răspundere, că nu ne doare mâna. Doar nu merge cu noi polițistul să vadă dacă bătrânul din poveste există, are pătrunjel să pună în supă sau sprițul nu merge bine fără o apă minerală natural carbogazeificată.

Dacă nu avea, săracu’, probleme penale, interlopul Boncu, așa cum îl vedeți de fioros, fac pariu că noaptea lua câțiva „frați” de-ai lui și mergea să îngrijească de-o bătrânică, să ducă unui bătrân să aibă un kilogram de zahăr pudră, unul de făină, căci inima bună în astfel de situații de vede. Problema noastră și a lui Dominic Fritz nu este că nu ne lasă Arafat și Orban să instituim carantina, ci cum facem diferența dintre carantină și lipsa ei. Citeam comentarii ale unor „inteligenți” care au descoperit gaura la macaroană. Cum că de ce nu scade indicele de infectare după ce impui carantină? Și dacă nu scade, de ce mai intrăm, nu? Alo, domnu’ inteligentu’, de aia nu scade, da, de aia, că e plin de „deștepți” ca matale și de cetățeni ce nu mai suportă o manea ca lumea fără să știe că e „democrație” afară, în cartier.

P.S. Aflăm că a fost carantinată Constanța, ori se știe că prin râvna credincioșilor și slujbele preafericitului Teodosie Tomitanul virusul Covid-19 a fost izgonit deja din Dobrogea. Încă un gest inutil al Guvernului Ludovic Orban.

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

2 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

4 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

5 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

5 ore ago