Administratie

Dominic Fritz, la masă cu Ionuţ Nasleu, a găsit soluţii pentru ca pieţele din Timişoara să funcţioneze şi de luni încolo/FOTO

Primarul Dominic Fritz anunţă că a găsit soluţii pentru ca timişorenii să poată să se aprovizioneze, în continuare, cu legume şi fructe proaspete. Pentru a găsi aceste soluţii a fost nevoit să lucreze, timp de două zile, cot la cot, cu directorul SC Pieţe, Ionuţ Nasleu, cel căruia i-a cerut demisia de onoare. Căsuţele de la târgurile de Crăciun şi Paşte, montate în pieţele 700 şi Badea Cârţan

Printr-o decizie a autorităţilor centrale, începând de luni, pieţele agroalimentare nu mai pot funcţiona în spaţii închise. Primarul Timişoarei, Dominic Fritz afirmă că ar fi fost mai normal să se găsească proceduri ca aceste pieţe să funcţioneze şi de luni aşa cum erau, dar se se va conforma noilor cerinţe.

Am găsit soluții să ținem toate piețele deschise pentru ca timișorenii să aibă produse proaspete cât mai aproape de casă.  Mi-aș fi dorit să lucrăm mai degrabă la reguli și proceduri mai sigure pentru piețele agroalimentare în spații închise și la respectarea acestor reguli. Dar acum că există o hotărâre de guvern care închide piețele din spații închise de mâine, n-avem încotro și trebuie să ne adaptăm”, a anunţat Fritz.

El a mai afirmat că a găsit aceste soluţii, la masă cu Ionuţ Nasleu, şeful SC Pieţe SA, cel căruia i-a cerut demisia cu puţin timp în urmă.

“Împreună cu colegii din Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Timișoara, cu directorul SC Piețe SA și cu Poliția Locală am lucrat ieri și azi la o soluție pentru Piața Iosefin (care funcționează integral într-un spațiu închis) și pentru halele de carne și lactate din piețele Badea Cârțan, Doina, Lipovei, 700, Giroc și Dacia. În Piața Iosefin vom muta producătorii în parcarea din fața pieței și vom improviza o piață volantă. Circulația între Bulevardul Regele Carol I și Splaiul Tudor Vladimirescu va fi închisă. Pentru comercianții de carne și lactate din toate piețele menționate mai sus, am început să montăm căsuțele folosite la târgurile de Crăciun și Paști în Piața Badea Cârțan și Piața 700. Așa toți producătorii/comercianții din piețele agroalimentare din Timișoara vor putea vinde produsele lor în continuare”, a transmis Fritz.

În această noapte se va munci şi la amenajarea Pieţei 700.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

2 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

5 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

6 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

8 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

10 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

11 ore ago