Sănătate

Nicolae Robu a fost infectat cu coronavirus. S-a întâmplat însă cu aproape o lună în urmă

Un necaz nu vine niciodată singur. La puţin timp după ce a predat cheile Primăriei Timişoara, Nicoale Robu s-a infectat cu COVID-19. A spus-o însă doar astăzi, printr-o postare pe Facebook. Starea lui de sănătate este bună şi chiar astăzi vrea să iasă din izolare.

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, este puţin mirat că nu a contactat virusul atunci când a fost în campanie electorală şi s-a intersectat cu mulţi oameni, ci mult timp după aceea.

“N-am încasat afurisitul virus SarsCov2 în precampanie, în campanie, în exercițiul de Primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulțime de lume, la Primărie, pe stradă, la cumpărături etc, ei bine, l-am încasat, nu știu cum -am anumite presupuneri, doar- în una din ultimele zile de mandat. Asta așa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?! :))”, a transmis Robu.

Apoi el a povestit cum s-a întâmplat totul, menţionând că şi soţia sa a fost infectată, fiind însă asimptomatică.

 “Ei, marți, în 03.11, seara, am început să tușesc sec. Miercuri dimineața, mi-am ținut cursul la UPT -online- și până la prânz am fost ok. Apoi, am tușit tot mai rău, astfel că am plecat de la birou acasă și, fără a bănui că am covid, dimpotrivă, convins că e o simplă răceală -deși eu ff rar am răcit-, din precauție, m-am autoizolat, atât eu, cât și soția, care n-a avut nici cea mai mică problemă.  Zilele următoare făcând și febră și tușind rău, am luat legătura cu medicul de familie și apoi m-am testat. Rezultatul, surprinzător și… deloc confortabil, recunosc: POZITIV. Surprinzător pt că, lăsând la o parte tusea seacă extrem de neplăcută și febra care dădea înapoi imediat la algocalmin, starea mea generală era bună, tonusul îmi era bun. Am preferat să rămân pt tratament la domiciliu. Din fericire, soția, care, evident, s-a contaminat și ea, a fost permanent asimptomatică și a putut să-mi poarte de grijă. Nu mi-a fost ușor, nu ne-a fost ușor, mai bine zis, dar… a trecut. Încă n-am ieșit din casă, am mai adăugat noi, peste ce ni s-a spus, din precauție sigur exagerată, câteva zile de stat în izolare, dar, vom ieși începând de astăzi”,  a mai scris Robu.

Nu în ultimul rând el le-a mulţumit medicilor de la Spitalul “Victor Bbaeş” şi i-a avertizat pe timişoreni să aibă grijă de ei, fiindcă nu e de jucat cu virusul.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

5 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

9 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

11 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

11 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

14 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

14 ore ago