Politica

Alin Nica crede în victoria liberalilor la alegerile parlamentare de duminică

Alin Nica, președintele PNL Timiș, e ferm convins că formațiunea sa va câștiga alegerile parlamentare, mai ales după numărarea ultimelor voturi și a celor din diaspora. De asemenea, liderul liberal spune că este sigur că în jurul acestui partid se va forma și noul guvern.

”Chiar sub amenințarea pandemiei, românii au ieșit la vot și au votat. Noi vom respecta votul dat de cetățeni. Veți vedea că după numărarea voturilor, lucrurile se vor mai schimba, mai ales cu voturile din diaspora. Sunt convins că PNL va fi câștigătorul acestor alegeri și în jurul PNL se va forma noua coaliție de guvernare. Nu văd cu cine s-ar putea alia PSD pentru a face noul guvern, cele mai multe variante evident le are PNL. Președintele Iohanins a și spus că nu va nominaliza niciodată un premier de la PSD”, a declarat Nica.

El a anunţat că va fi o noapte lungă, vor fi numărate toate voturile.

„Vom sta atenți ca fiecare vot pus de cetățeni în urnă să fie numărat în dreptul partidului pentru care au votat. Vom fi vigilenți ca să nu existe incidente la numărarea voturilor. Vreau să le mulțumesc celor care au ales să-și exprime dreptul de vot, pentru că, deși avem cea mai mică prezență de după revoluție la niște alegeri parlamentare, acești oameni au arătat că pot trece peste restricțiile date de pandemie, pot trece peste frica generată de această pandemie, pot trece peste toate opreliștile și să vină la vot să își exercite acest drept fundamental”, a mai declarat liderul interimar PNL Timiș.

Pentru liberali va urma o perioadă de patru ani în care victoria estimată va trebui să fie confirmată. Partidul a fost ținta atacurilor restului mediului politic, fiind singur împotriva tuturor, a mai spus șeful CJ Timiș.

”Cu siguranță ne așteaptă patru ani plini, patru ani în care va trebui să confirmăm această încredere dată de oameni și sperăm să avem cât mai repede un guvern în funcție, un guvern în deplinătatea capacităților și să trecem la modernizarea României și la realizarea elementelor din programul de guvernare. Nu e nicio surpriză majoră. E clar că PNL a fost ținta atacurilor tuturor celorlalte partide în această campanie electorală, a fost singur împotriva tuturor. Atunci când dau toți în tine, e normal să simți anumite repercusiuni, dar eu sunt convins că, până la numărătoarea finală a voturilor, Partidul Național Liberal va ieși învingător. Eu cred că PNL a guvernat responsabil, PNL a făcut ceea ce trebuie la guvernare, chiar dacă a luat anumite măsuri care nu au fost foarte populare. Însă, per ansamblu, a făcut ceea ce trebuie pentru siguranța cetățenilor și pentru a rezolva treburile publice într-o manieră cât se poate de eficientă”, a mai declarat Alin Nica, după anunțarea primelor rezultate exit-poll.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: alin nicapnl

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

30 de minute ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

4 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

4 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

6 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

8 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

9 ore ago