Sport

Concluziile unui tur de campionat atipic: E bine, dar se putea mai mult

Prim-divizionara de handbal masculin SCM Poli Timișoara a încheiat turul de campionat pe locul 7 cu 8 victorii și 7 înfrângeri, trei dintre acestea fiind însă la masa verde. Alb-violeții și-au depășit potențialul în meciurile cu Dobrogea Sud, CSM București și Steaua, dar au dezamăgit crunt în partidele cu Făgăraș și Focșani. Una peste alta, vorbim, de un tur atipic de campionat, pe sistem turnee, primul din istoria modernă a handbalului românesc.

„Ideea principală e tocmai formatul atipic în care s-a jucat, cu multe situații neprevăzute, inclusiv meciuri la care am fost în imposibilitatea de a participa, din cauza testărilor pozitive la Covid. Cu toate aceste dificultăți, terminăm turul campionatului pe un loc bun, în cadrul obiectivului pe care ni l-am propus, acela de a fi printre primele opt echipe. Mai putem fi mulțumiți de câteva rezultate peste așteptările noastre; și din punct de vedere al jocului au fost prestații foarte bune. În aceeași măsură, trebuie să recunoaștem că au fost câteva jocuri pe care le-am ratat; ar fi trebuit să mai câștigăm câteva puncte destul de importante, dar ele sunt oarecum compensate de acele victorii pe care le-am obținut cu echipe mai bine cotate decât noi”, a făcu analiza scurt, antrenorul Vlad Caba, acesta continuând: „singurul lucru pe care îl regret e că nu ne-am putut apăra șansele în trei jocuri, mai ales acest ultim meci pe care trebuia să-l avem cu Suceava, în care cu siguranță am fi vizat victoria. De asemenea, îmi pare rău că n-am putut întâlni Dinamo, pentru că într-un joc cu asemenea adversar ne-am fi văzut cu adevărat nivelul la care suntem… Așa cum am mai amintit în lunile anterioare, ne aflăm la începutul unui proiect nou cu păstrarea jucătorilor pilon ai lotului și cu aducerea acestor tineri, de perspectivă, pe care trebuie să-i integrăm în așa fel încât anul viitor să avem o echipă mai solidă comparativ cu sezonul actual. Suntem, așadar, într-o primă etapă a unui ciclu gândit pe patru ani, iar pentru acest prim pas consider că stăm destul de bine”.

În acest moment, Cristi Fenici, Marius Sadoveac și Călin Dedu se afla la reprezentativa de seniori a României, în timp ce Claudiu Pal, Aron Dedu și Liviu Caba sunt în cantonament la tineret.

SCM Poli se va reuni pe 6 ianuarie, iar returul va începe în prima parte a lunii februarie, tot în sistemul turneelor.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

7 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

8 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

10 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

10 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

11 ore ago