Politica

Dominic Fritz e hotărât și dorește miniștri și secretari de stat din Timișoara în noul guvern

USR PLUS a câștigat alegerile generale, atât în Timiș, dar mai ales în Timișoara, acolo unde și-a zdrobit efectiv adversarii politici. Iar Dominic Fritz, primarul orașului, știe ce putere are un asemenea vot și cere ca dorința alegătorilor să fie pe deplin răsplătită, cu posturi la cel mai înalt nivel guvernamental.

Am contribuit la succesul național cu votul nostru, din Timiș și Timișoara, acum este momentul ca noua coaliție, PNL – USR PLUS, să ofere celui mai vestic județ al țării locuri la cel mai înalt nivel, în noul guvern, spune Fritz.

Rezultatele alegerilor sunt vestea cea mai importantă. Iar rezultatul și mesajul în urma acestor alegeri arată că tendința pentru schimbare este clară, votul în favoarea PNL și USR PLUS sunt evidente. Eu mă aștept ca Timișoara să aibă o voce importantă în viitorul guvern. Am vorbit cu copreședinții alianței USR PLUS, am trimis această așteptare, am contribuit cu rezultatul nostru, aceasta înseamnă că suntem reprezentați cu oameni la nivel de ministru și secretar de stat. Deci, mă aștept la o colaborare bună dintre guvern, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș”, a anunțat primarul Timișoarei.

Având în vedere intrarea într-o nouă etapă de colaborare politică, acum Dominic Fritz cere și rezolvarea problemei alianței locale.

Eu mă aștept să avem o guvernare comună între PNL și USR PLUS, nu doar la nivel național, ci și local, deci fac un apel către cei de la PNL să trecem de această etapă de tatonare, să se voteze al doilea viceprimar, de la PNL, dar și al doilea vicepreședinte la CJT, din partea USR”, a mai spus Fritz.

În acest moment, Timișul nu are un ministru în guvern, fiind reprezentat de doi secretari de stat, Cătălin Iapă, la Ministerul Dezvoltării, respectiv Ciprian Bogdan, la Ministerul Sănătății, proaspăt numit pe funcție.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago