Politica

Lucrurile se complică. USR PLUS refuză varianta Ludovic Orban premier

Printr-un comunicat de presă, USR PLUS a anunţat că respinge varianta ca Ludovic Orban să fie propunerea coaliţiei de centru-dreapta pentru funcţia de premier. În schimb, USR PLUS susţine variantele Florin Cîţu şi Dacian Cioloş pentru şefia guvernului.

Pentru a debloca negocierile pentru formarea unui nou guvern, preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a autopropus pentru funcţia de premier, urmând ca USR PLUS să preia şefia Camerei Deputaţilor. Astăzi este de altfel programată o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PNL, în cadrul căreia ar urma să se ia o decizie privind nominalizarea partidului pentru funcţia de premier. Se ştie, Orban a demisionat, după alegeri, din funcţia de premier, iar BPN al PNL l-a propus pentru această poziţie pe Florin Cîţu.

Răzgândirea lui Orban nu este însă pe placul principalilor aliaţi, cei din USR PLUS. Formaţiunea a trimis un comunicat de presă, chiar înaintea şedinţei liderilor PNL, prin care arată că resping varianta Orban.

“USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR. Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră. Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist”, se arată în comunicatul USR PLUS.

Astăzi şi preşedintele Klaus Iohannsi a declarat că nu are nimic împotrivă în a-l desemna din nou pe Ludovic Orban în poziţia de premier, cu condiţia ca acesta să aibă şi sprjinul USR PLUS.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Cosmin Stan la „centenar” de meciuri pe banca Dumbrăviței, care are meci greu acasă

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița revine pe stadionul „Ștefan Dobay”, cu prilejul meciului cu CS Mioveni,…

17 minute ago

18 octombrie, ziua în care Timișoara a renăscut

Acum 308 ani, trupele habsburgice conduse de Eugeniu de Savoya au cucerit cetatea Timișoarei, ocupat…

O oră ago

UVT ajută la specializarea personalului din creșe și grădinițe

Universitatea de Vest Timișoara e partener în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, care urmărește…

O oră ago

Începe numirea noilor primari și a consiliilor locale alese în vară

La câteva luni de la alegerile locale, de astăzi începe numirea primarilor pe care cetățenii…

2 ore ago

Eterna fascinaţie a politicianului român pentru securişti. Idioţii utili ai serviciilor

Au trecut aproape două săptămâni de la momentul în care PSD a eliminat-o pe Diana…

3 ore ago

Weekend festiv la Iulius Town: petrecere inedită la MINA Pop-Up, spectacol de dans contemporan, teatru de păpuși și demonstrații militare

Sfârșitul de săptămână este marcat în Iulius Town cu muzică, dans, dar și cu ateliere…

4 ore ago