Sport

Poli, în drum spre play-off! Cifrele echipei după 15 runde

Finalul de an este un moment al bilanţurilor, chiar dacă din actuala ediţie a Ligii 2 s-au disputat doar primele 15 runde ale sezonului regular. Politehnica Timişoara se află în rândul formaţiilor care au jucat 14 meciuri în campionat iar alb-violeţii ocupă poziţia a 5-a în clasament, cu 24 de puncte obţinute în prima parte a ediţiei 2020-21.

Evoluţia Politehnicii a fost una per total mulţumitoare dacă ţinem cont de factorul principal care a afectat sportul în această perioadă. Echipa bănățeană a înregistrat cazuri de coronavirus în perioada pregătirii de vară, dar şi în timpul sezonului, cu toate acestea, jucătorii pregătiţi de Octavian Benga (etapele 1-11) şi apoi de Dan Alexa (din etapa a 13-a), au trecut cu bine peste o serie de momente dificile.

În ceea ce priveşte statistica alb-violeţilor, merită menţionat că doi jucători au înregistrat minute în fiecare meci jucat în Liga 2: Alexandru Munteanu şi Mircea Axente. Primul dintre ei e singurul component care a fost titular în toate partidele şi e totodată lider la capitolele minute bifate (1.178) şi pase se gol (3).

În ceea ce priveşte lista marcatorilor, golgheterul Politehnicii în campionat după prima parte a stagiunii e Stjepan Plazonja, cu trei reuşite. Dacă luăm în considerare şi jocurile din Cupa României, cel mai prolific în faţa porţii e Petre Ivanovici, cu cinci goluri (2 în Liga 2 şi 3 în Cupă).

La fel ca în stagiunea precedentă, alb-violeţii se pot lăuda cu defensiva lor. Cu doar 11 goluri primite, Politehnica e depăşită doar de Mioveni (8 goluri) şi Metaloglobus (10) la acest capitol. Atacul a rămas în schimb dator, cu doar 14 goluri înscrise în actualul sezon de Liga 2, unde echipa se află la acest capitol în jumătatea a doua a ierarhiei.

Linia de clasament a Politehnicii arată în felul următor: 14 meciuri 6 victorii 6 egaluri 2 înfrângeri 14-11 (golaveraj) 24 puncte. Echipa viola se află la egalitate de puncte cu locul 4, Dunărea Călăraşi, formaţie care are golaveraj superior (19-15). Alb-violeţii sunt calificaţi în optimile de finală ale Cupei României după ce au eliminat actualul lider neînvins al Ligii 2, U Craiova 1948 (scor 3-1), dar și echipa timișeană CSC Ghiroda (4-3 după prelungiri).

Un total de 24 de jucători au evoluat cel puțin un joc pentru echipă, iar din ei, 9 reușind să și marcheze.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Meciurile tari pentru CSM Lugoj continuă. Fetele merg în București pentru derbiul rundei a III-a

După ce au eliminat din Europa campioana Cehiei - Selmy Brno, prim-divizionara de volei feminin…

24 de minute ago

Vremea va rămâne mai rece decât cea specifică perioadei. Vezi când temperaturile revin la normal

Meteorologii estimează că temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă la…

2 ore ago

Cosmin Stan la „centenar” de meciuri pe banca Dumbrăviței, care are meci greu acasă

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița revine pe stadionul „Ștefan Dobay”, cu prilejul meciului cu CS Mioveni,…

2 ore ago

18 octombrie, ziua în care Timișoara a renăscut

Acum 308 ani, trupele habsburgice conduse de Eugeniu de Savoya au cucerit cetatea Timișoarei, ocupat…

3 ore ago

UVT ajută la specializarea personalului din creșe și grădinițe

Universitatea de Vest Timișoara e partener în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, care urmărește…

3 ore ago

Începe numirea noilor primari și a consiliilor locale alese în vară

La câteva luni de la alegerile locale, de astăzi începe numirea primarilor pe care cetățenii…

3 ore ago