Administratie

Cosmin Tabără, desemnat cel de-al doilea viceprimar al Timișoarei

Marți după-masă, la Sala Capitol, a fost în sfârșit rezolvată dilema celui de-al doilea viceprimar al Timișoarei. Liberalul Cosmin Tabără a fost ales, cu o majoritate covârșitoare, să ocupe poziția vacantă.

Primul punct pe ordinea de zi a fost confirmarea mandatului lui Ioan Szatmari, consilierul local PSD, care i-a luat locului lui Sebastian Răducanu, plecat în Senatul României. La prima numărătoare au fost prezenți în sală 23 de consilieri locali, deci ședința a fost una statutară. A urmat votarea propunerii de viceprimar, Cosmin Tabără, din partea PNL, iar acesta a obținut o majoritate de voturi confortabilă, în ciuda faptului că cei de la PSD nu au votat, ei neridicând mandatele de vot. În final, Tabără a primit 21 de voturi pentru.

”Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată, mai ales colegilor din PNL. De asemenea le mulțumesc colegilor din alianță, de la USR, domnului primar Dominic Fritz pentru susținere. Sunt convins că va fi o colaborare bună, pentru că toți avem bunele intenţii de a dezvolta în continuare acest oraș. În acest moment echipa este aproape completă, mai lipsește city managerul și trebuie să ne apucăm de treabă, nu mai avem timp de pierdut, trebuie să continuăm această dezvoltare a orașului şi să ne preocupe foarte mult sănătatea cetățeanului, în aceste condiții grele. Sper la o bună colaborare cu toți, indiferent dacă sunteți din această alianță sau din opoziție. Având în vedere că următoarele alegeri locale sunt peste trei ani și jumătate, luptele politice să fie lăsate deoparte și să ne preocupe pe toți proiectele pentru Timișoara”, a declarat noul viceprimar.

Având în vedere că a fost infectat cu coronavirus, Dominic Fritz nu s-a aflat în sală, dar s-a adresat consilierilor prin intermediul aplicației Zoom.

”Încă trăiesc, îmi pare rău că nu pot să fiu cu voi astăzi. Îl felicit pe domnul Szatmari pentru noul mandat, bine ați venit în Consiliul Local. Dar, mai ales felicitări domnul Tabără, în sfârșit avem echipă completă, bine ai venit în echipă. Asta este și ce aș vrea să transmit, o să fim o echipă la conducerea primăriei, vom lua decizii împreună. Am vorbit cu Cosmin, el va fi responsabil pentru mai multe domenii, pe de o parte de strategia noastră juridică, pe de altă parte de ceea ce ține de sport, el va fi responzabil de tot ce ține de siguranță publică publică, inclusiv de Poliția Locală, și asta este un important domeniu. Cosmin Tabără va fi responsabil și de cele două Direcții de Patrimoniu și împreună cu city managerul va dezvolta o strategie despre cum să folosim mai bine patrimoniul orașului, dar și cum să facem ordine în situația juridică. Noi acum, cu acest vot, am consimțit o majoritate stabilă la nivel de Timișoara, pe lângă cea de la nivel național. Eu cred că vom putea face o treabă bună în această coaliție, când ne vom înțelege la toate cele trei niveluri de guvernare. Noi în Timișoara o să avem o majoritate de două treimi, ceea ce înseamnă o mare responsabilitate. Nouă ne este important să colaborăm cu toți consilierii locali, nu vom abuza de această majoritate”, a declarat prin intermediul internetului, Dominic Fritz.

Ioan Szatmari

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

O oră ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

3 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

4 ore ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

4 ore ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

4 ore ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

6 ore ago