Administratie

De ce sunt doar două centre de vaccinare la Timișoara? Primarul Dominic Fritz anunță explicația

Din izolare, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, explică ceea ce era deja de presupus: deocamdată sunt doar două centre de vaccinare nu pentru că nu sunt pregătite, ci pentru că nu sunt mai multe doze de vaccin. Problema provine de la producător, spune el, acesta va realiza o serie de modificări ale liniei de producție, pentru a putea mări capacitatea acesteia, iar peste o săptămână se va rezolva. Fritz se declară surprins că problema nu e dezbătută în România.

Dominic Fritz face ceea ce autoritățile centrale evită să facă, anume să comunice populației o situație reală: nu sunt destule doze de vaccin. În urmă cu câteva zile, primăria anunța că se vor deschide doar 2 din cele 11 centre de vaccinare din Timișoara. De ce aceasta? Pentru că nu era nevoie de mai multe, spune primarul. De fapt, el aduce la cunoștința oamenilor faptul că, cel puțin deocamdată, nu sunt destule doze de vaccin, care vor fi livrate cu o scurtă întârziere. Fritz este, la rândul său, uimit că nimeni nu spune nimic despre această situație ivită, despre faptul că la fabrica din Belgia a celor de la Pfizer se fac modificări ale liniei de producție a vaccinelor , iar reluarea livrărilor se va face în scurt timp, la un volum mai mare. Probabil că nu s-a obișnuit cu ”situația” comunicării oficiale românești…

”Este o știre importantă care trece, spre surprinderea mea, aproape neobservată în România. Compania Pfizer a anunțat ieri că trebuie să schimbe modul de producție a vaccinului în fabrica ei din Belgia, pentru a crește puternic capacitatea până în martie. Problema e că asta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni și Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene pentru luna ianuarie. În România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccinare”, spune Dominic Fritz.

El explică de ce s-a luat decizia deschiderii la Timișoara a doar două centre de vaccinare.

”Motivul pentru care în Timișoara vom avea operaționale doar 2 centre de vaccinare începând de luni (1 la Iulius Mall, 1 la Spitalul CFR) este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare. Abia cu mai multe doze va avea sens să crească și numărul centrelor. Echipa noastră din Primărie, dar și companiile private care ne-au sărit în ajutor, continuă zi și noapte să amenajăm toate centrele pentru momentul în care vor putea funcționa la maxima capacitate. Eu am mare încredere că la nivel european și național se fac toate demersurile posibile pentru a asigura ”porția” română de doze disponibile. Noi, la nivel local, facem tot ce ține de noi pentru a face din această campanie istorică de vaccinare un succes. Fiecare săptămână câștigată înseamnă vieți salvate și o economie care poate reporni mai repede”, a mai spus primarul Timișoarei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

29 de minute ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

O oră ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

4 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

4 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

4 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

5 ore ago