Administratie

La Timișoara se deschide un nou centru de vaccinare, cu opt fluxuri

În următoarele zile, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Timiș va aproba deschiderea unui nou centru de vaccinare, în incinta Complexului ISHO, cu un număr de opt noi fluxuri de vaccinare. Noul centru este finalizat și poate primi oamenii la vaccinare.

Reprezentanții Primăriei Timișoara, cei ai Prefecturii și cei Direcției de Sănătate Publică Timiș au fost marți să verifice spațiile destinate vaccinării timișorenilor puse la dispoziție Primăriei Timișoara de către ISHO.

În anunțul referitor la deschiderea noului centru, reprezentanții municipalității subliniază că în CJCCI Timiș fac parte reprezentanții Prefecturii Timiș, Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică Timiș și ai Ministerelor Apărării și de Interne.

Primăria Timișoara nu este membră în această structură, deci deschiderea noului centru nu are legătură cu deciziile primăriei.

˝Suntem gata să deschidem și centrul de vaccinare ISHO. La acest centru putem operaționaliza până la 8 fluxuri, așa cum sunt numite în documentele oficiale spațiile destinate vaccinării și procesele din interiorul lor. Acesta va fi cel mai mare din oraș, cel puțin până acum. Timișorenii au început deja să se vaccineze la centrul de la Iulius Town cu 2 fluxuri și la spitalul CFR”, a anunțat, din izolare, primarul Dominic Fritz.

Fritz a dorit să lămurească și problema numărului de centre de vaccinare deschise. El a subliniat că problema nu poate fi rezolvată la nivel de primărie, decizia luându-se la alt nivel, fără implicarea municipalității.

”Vreau să lămuresc încă odată: deciziile asupra numărului centrelor de vaccinare sunt luate la nivel național. Doamna prefect a insistat pe lângă Ministerul Apărării Naționale, coordonatorul procesului de vaccinare, și la Institutul Național de Sănătate Publică, să deschidă mai multe centre în Timișoara și în Timiș și mă bucur că rugămintea i-a fost ascultată. Sper că vom afla în curând câte din cele 9 fluxuri aprobate suplimentar pentru județ ne vor fi alocate la Timișoara. Această decizie o ia Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Timiș din care fac parte reprezentanții Prefecturii Timiș, Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică Timiș și ai Ministerelor Apărării și de Interne (nu și Primăria)”, spune Fritz.

Primarul mai spune că a solicitat deja și un număr mai mare de doze pentru Timișoara.

”Am solicitat, bineînțeles, și doze de vaccin pe măsură cererii pentru ca Timișoara să aibă mai multe centre, cât mai repede. Vă spun toate aceste lucruri pentru că unii își imaginează că, într-o operațiune de asemenea amploare, un primar face ce-l taie capul. Mi-aș dori și eu o predictibilitate mai mare, astfel încât oamenii să știe dinainte ce urmează și noi, ca administrație locală, să nu fim puși în fața faptelor împlinite. Dar statul, așa cum este el, birocratic și greoi și uneori chiar absurd, se urnește într-o acțiune fără precedent, iar în Timiș lucrurile merg în direcția bună. Aș vrea să clarific și diferența dintre numărul de vaccinuri ajuns la Timișoara și cel primit la Cluj, orașe-centre regionale de distribuție. În timp ce de la Timișoara vaccinurile pleacă spre 4 județe- Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara- de la Cluj, de exemplu, se distribuie vaccinuri către 6 județe: Cluj, Bistrița Năsăud, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș. Am cerut colegilor mei de la DSP Timiș o situație detaliată să știm câte doze rămân aici, în Timiș”, a încheiat Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

27 de minute ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

2 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

17 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

20 de ore ago