Primăria Timişoara

Banii dau bătăi de cap administrației Fritz. Podul Jiul nu e prioritate, Pasajul Solventul așteaptă bani europeni, Calea Bogdăneștilor pornește anul acesta

Gândit pentru a ajuta la fluidizarea traficului din zona centrală, Podul Jiul nu va deveni prea curând realitate. De asemenea, proiectul Pasajului Solventul este pus temporar ”la păstrare” și se așteaptă primirea de fonduri prin Programul de Reziliență, singurul proiect mare care ar urma să fie demarat, fiind pe fonduri europene, este Calea Bogdăneștilor.

Planurile noii administrații sunt diferite de celei precedente, iar podul Jiul nu este printre priorități. Totul se rezumă la bani, iar aceștia sunt puțini, spune primarul Dominic Fritz. Mai aproape de realitate este Pasajul Solventul, acolo se lucrează la proiect, dar cu întârziere, iar singura mare investiție din oraș care e aproape de demarare este Calea Bogdăneștilor. La podul Jiul, investiția avea deja realizat studiul de fezabilitate de mai mulți ani, iar administrația Robu întocmise deja documentația pentru realizarea de expropieri necesare pentru construcția acestui pod. Deocamdată, proiectul a fost pus în stand by de noua conducere a primăriei.

Pentru Calea Bogdăneștilor avem un contract pentru proiectul tehnic și execuție de anul trecut, aici o să începem execuția anul acesta, acest proiect este finanțat pe fonduri europene. Pentru pasajul Solventul așteptăm acum proiectul tehnic, care trebuie întocmit, am dat o prelungire din cauza pandemiei, aici au fost ceva probleme la proiectant. Doar că am povestit deja, deocamdată nu sunt bani pentru acest proiect. Dar am speranță că vom obține o bună parte pentru Pasajul Solventul prin PNRR. Podul Jiul nu văd că ar fi o prioritate pentru anul acesta, considerând toate proiectele începute. Dar o să avem un răspuns când lucrăm la bugetul de investiții, când va trebui să facem la un triaj”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Din păcate, toate marile investiții trebuie acum trecute printr-un ”triaj”, pentru a se stabili ce e important pentru oraș. Nu sunt bani, spune primarul, din acest motiv e nevoit să… taie.
Avem peste 400 de proiecte de investiții, ori prevăzute, ori în derulare, și, bineînțeles, că suma lor este mult peste suma disponibilă anul acesta. Din acest motiv va trebui să facem un triaj. Dacă mai auziți sau scrieți că Fritz oprește lucruri, pur și simplu Fritz nu are mai mulți bani decât îi vin și trebuie să facă alegeri strategice pentru oraș, care sunt proiectele cu adevărat prioritare”, a mai subliniat edilul șef.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago