Arhiva pentru eticheta: podul jiul

locatie Podul Jiul

Banii dau bătăi de cap administrației Fritz. Podul Jiul nu e prioritate, Pasajul Solventul așteaptă bani europeni, Calea Bogdăneștilor pornește anul acesta

Banii dau bătăi de cap administrației Fritz. Podul Jiul nu e prioritate, Pasajul Solventul așteaptă bani europeni, Calea Bogdăneștilor pornește anul acesta

Gândit pentru a ajuta la fluidizarea traficului din zona centrală, Podul Jiul nu va deveni prea curând realitate. De asemenea, proiectul Pasajului Solventul este pus temporar ”la păstrare” și se așteaptă primirea de fonduri prin Programul de Reziliență, singurul proiect mare care ar urma să fie demarat, fiind pe fonduri europene, este Calea Bogdăneștilor. Planurile

Podul Jiul s-a scumpit deja cu două milioane de lei, înainte de a afla cum va arăta „tehnic”

Unul dintre proiectele importante ale municipalităţii timişorene care pluteşte în incertitudine de mai mult timp, fără a se şti când va deveni realitate, este cel al podului Jiul. Deşi este „pe ţeavă” de ani de zile, acesta nu are dată certă de realizare, dar, de joi, costă mai mult, adică 24 de milioane de lei.

Desi e trecut de 60 de ani, Nicolae Robu poate face podu’

După o grămadă de vești bune a mai venit una. Am aflat că Timișoara va avea sală polivalentă, că un campus sportiv cu tot cu stadion nou se va ridica în zona „Dan Păltinișanu”, ba chiar pe Torontalului, că va avea spital făcut de americani la Giroc, ca urmare a priceperii CJ Timiș, spital regional nu vom avea pentru că deja avem Județeanul, dar important e că se va termina ăla de copii.

simulare pod jiul

Podul Jiul are primul OK de la Apele Romane. Urmeaza un aviz de la Ministerul Transporturilor

Situația viitorului pod Jiul pare să fi fost deblocată, cel puțin parțial. Există acum, spune primarul Nicolae Robu, un acord de la Apele Române Banat. Acesta le-ar permite reprezentanților municipalității să meargă mai departe cu proiectul și să ceară aviz de la Ministerul Transporturilor.

simulare pod jiul

Primaria Timisoara ar putea renunta la construirea Podului Jiul. In ce conditii s-ar putea face totusi

Apele Române încă nu au avizat proiectul pentru construirea viitorului pod Jiul. Acesta ar fi prea jos pentru condițiile de navigare de pe Bega. Primarul Nicolae Robu spune că încă nu au fost estimate costurile care să ia în considerare cerințele de la Ape, dar, dacă acestea sunt prea mari, podul ar putea să nu se mai facă.

simulare pod jiul

Podul Jiul nu e destul de inalt. Primaria Timisoara inca nu respecta conditiile impuse de Apele Romane

Viitorul pod Jiul este încă în aer. Primăria Timișoara trebuie să primească un aviz din partea Apelor Române, legat de înălțimea construcției. Cei de la ABAB spun că nu se poate coborî sub cota Podului Traian, pentru că altfel se pune în pericol viitoarea navigație pe Bega. Proiectantul angajat de PMT ar trebui să găsească soluțiile tehnice.

Top