Prefectura Timiş

Cu postul de prefect cedat la USR, PNL caută subprefect într-o competiție internă. Băcală nu e sigur de postul său

PNL Timiș a pierdut ”la negocieri” postul de prefect al Timișului, iar acum caută persoana care va ocupa una dintre cele două funcții de subprefect. Deși trimis să devină ”apolitic” de liberali, pentru a fi inițial prefect, iar acum subprefect, Mircea Băcală va trebui să aleagă cariera: fie înalt funcționar public, fie din nou liberal, în competiție cu alți candidați pentru postul ocupat acum.

Alin Nica, președintele PNL Timiș, anunță că partidul va avea săptămâna viitoare primele dezbateri pe tema reprezentării în cadrul Instituției Prefectului. Cum despre prefect nu se poate vorbi, funcția fiind deturnată spre USR în negocierile din coaliția națională, acum se caută persoana care să fie unul dintre prefecți, alături de avocatul Andrei Molnar, desemnat de UDMR. Acum prefecții și subprefecții nu mai trebuie să mimeze că sunt apolitici, ei pot fi membri de partid, așa că PNL caută ce specialiști mai are prin interiorul filialei, care ar putea să îl reprezinte pe Cîțu în teritoriu.

”Aștept să vedem care vor fi pașii următori în ceea ce privește numirea prefecților din țară și a subprefecților. În Timiș prefect va fi de la USR PLUS, iar subprefecții de la UDMR și PNL. Săptămâna viitoare ne vom ocupa să avem o primă discuție în cadrul partidului legat de propunerea noastră pentru funcția de subprefect”, a anunțat, vineri, Nica.

Cât îl privește pe Mircea Băcală, actualul subprefect, el e liber să candideze pe acel post, dar într-o competiție internă, liberală. Deci, nu e exclus ca pe post să se lupte și și actualul prefect, Liliana Oneț, aflată în concediu medical după ce a suferit o serie de fracturi la schi, pentru care actuala funcție îi este una plăcută și pentru care a făcut eforturi la București în vederea păstrării.

”Nu am spus că nu îl păstrăm pe Mircea Băcală, dar trebuie să avem o discuție în partid pentru că funcția din acest moment este una politică, în urma modificărilor legislative și trebuie să avem o discuție și cu domnul Băcală să vedem ce dorește. Dorește să continue pe linia administrativă ca înalt funcționar public sau dorește să intre în competiția internă pentru funcția politică de subprefect în noile condiții legale. Putem să discutăm de o competiție internă, avem oameni valoroși care se pot ridica la înălțimea acestei poziții. Din punct de vedere politic e o poziție care trebuie asumată la nivel politic și atunci trebuie să fie o persoană recunoscută în partid și care să aibă girul partidului”, a mai spus Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

2 ore ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

12 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

18 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

19 ore ago