Consiliul Judeţean Timiş

PSD, cu pactul parlamentar, PNL, cu pactul administrativ. Alin Nica vrea acordul său politic

Liderul PNL Timiș, Alin Nica, vine cu un proiect care să fie o contrapondere la cea lansată în urmă cu o săptămână, de PSD, pentru coalizarea parlamentarilor din județ. Acel anunț este considerat unul plin de falsitate.

De această dată, propunerea liberală e una… la nivel local. Nu se cere sprijinul parlamentar, ci o alianță la nivel administrativ. În urmă cu o săptămână, Alfred Simonis, șeful PSD Timiș, cerea tuturor parlamentarilor din județ să se întâlnească și să discute despre stabilirea, în comun, indiferent de partidul din care fac parte, a unor proiecte ale Timișului și ale Timișoarei, prin amendamente la bugetul de stat.

Acum, Nica, propune ceva similar, dar la nivel mai mic, cu anumite forțe politice fără PSD se pare, dar la nivelul administrației locale din Timiș.

”Dorința noastră este de a coaliza toate forțele politice în cadrul unui pact administrativ. Deja am lansat această invitație către PMP, către Pro România, către UDMR, USR, cred că deja știți avem o înțelegere politică și administrativă și dorim să extindem această înțelegere la toate unitățile administrativ teritoriale din județ. Am primit deja răspunsuri de la PMP, de la Pro România și așteptăm și de la celelalte, ca urmare a discuțiilor din forurile statutare”, spune Nica.

Conform acestuia, propunerea adversarilor politici este un ”așa-zis pact”, dar unul plin de falsitate.

”Am auzit că PSD propunea un așa-zis pact, o așa-zisă întâlnire cu parlamentarii, ca să susținem proiectele Timișului. Nu am cum să nu observ falsitatea din spatele acestei declarații publice. De ce nu au făcut-o atunci când au fost la guvernare, atunci când aveau hățurile în mână și chiar puteau face ceva pentru Timiș. Îi lăsăm pe cei de la PSD să vorbească în continuare și să se gândească la anii cât au fost la guvernare și nu au făcut nimic pentru timișeni și timișoreni”, a mai declarat liderul PNL Timiș.

Nica crede că un asemenea pact administativ ar fi necesar pentru rezolvarea majorităților din consiile locale și a viceprimarilor.

”Am observat că sunt și acum localități unde nu s-au numit nici acum viceprimari, unde nu au fost constituite nici acum majorități în consiliile locale. Exemple: Parța, Ciacova, Sânpetru mare. Trebuie să încercăm ce nu au reușit cei la nivel loca, să dăm un imbold politic. La nivel local fragmentarea politică e destul de mare”, a menționat Nica.

El a vorbit și despre faptul că Simonis a comentat raportul de activitate al său, în fruntea CJT, la 100 de zile.

”Eu cred că este vremea faptelor și ați văzut în raportul la 100 de zile că am intrat în pâine de la început. Știu că celor de la PSD nu le convine acest lucru și că văd diferența flagrantă dintre cum au guvernat ei local și cum guvernăm noi. Da, am finalizat câteva proiecte bune începute în mandatul trecut și voi finaliza și alte proiecte bune, care sunt deja începute. Nu sunt un om fără discernământ și nu am să arunc la gunoi lucrurile bune care au început înainte de a ajunge eu în funcție. Chiar dacă proiectele au demarat în anii trecuți le voi duce la bun sfârșit. Chiar voi face eforturi de a salva proiectele cu probleme pe care le avem în execuție asta este diferența între mine și PSD, ei sunt în stare să oprească proiecte bune dacă au fost pornite de alții eu nu voi face așa ceva și nu voi face asta nici în viitor. Nu înțeleg de ce sunt supărați, ei ar trebui să se bucure pentru că sunt începute de ei și vor fi duse la bun sfârșit”, a mai declarat Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 25 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 25.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

18 minute ago

Întâlnire de gradul trei în piaţa din Lovrin. Alfred Simonis şi Alin Nica au făcut schimb de flyere electorale

Principalii favoriţi la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica şi Alfred Simonis, au avut, joi,…

12 ore ago

La Kikinda, acest sfârșit de săptămână e dedicat Festivalului Baloanelor cu aer cald

Bănățenii sunt invitați în acest weekend la Kikinda, în Banatul sârbesc, unde are loc cea…

13 ore ago

Zilele viitoare aduc modificări ale circulației rutiere și a mijloacelor de transport în comun la Timișoara

În zilele viitoare o serie de lucrări edilitare în zona Badea Cârțan vor afecta circulația…

14 ore ago

Forța Dreptei cere Prefectului de Timiș să respecte legea și să decidă încetarea mandatului primarului de Recaș

Pe adresa prefectului de Timiș, Mihai Ritivoiu, a sosit o cerere din partea președintelui filialei…

14 ore ago

Noua clinică de mari arși de la Timișoara ar putea fi inaugurată la jumătatea anului viitor/Foto

Până la finalul anului, Timișoara va avea ridicat un nou Centru pentru Mari Arși, este…

15 ore ago