Administratie

Fostul prefect Eva Andreaș îi răspunde lui Iapă pentru acuzațiile de blocare a PUG Timișoara: ”Se prezintă ca providențial și vorbește despre realizări grandioase”

Fostul prefect de Timiș, Eva Andreaș, îi răspunde (încă) secretarului de stat de la Ministerul Dezvoltării, după ce a fost acuzată că ar fi lucrat „în cârdăşie” cu cei de la Inspetoratul de Stat în Construcții, structura regională, pentru blocarea Planului Urbanistic General al Timișoarei. Fostul oficial îi răspunde și spune despre Iapă că are o utilitate care tinde spre zero și că se prezintă ca providențial.

Între timp, Iapă și-a schimbat postarea inițială de pe Facebook și a renunțat la cuvântul ”cârdășie”, textul devenind mai puțin virulent: ”De exemplu, au acționat împotriva orașului când au blocat Planul Urbanistic General al Timișoarei pentru o perioadă de câteva luni, împreuna cu doamna prefect de atunci, din Guvernul PSD, Eva Andreaș, pierzând în final în instanță”.

Eva Andreaș i-a răspuns cu un text la fel de plin de simbolistică, spunând despre Cătălin Iapă că prin asemenea manifestări încearcă să-și demonstreze utilitatea, plasând ”minciuni grosolane”.

”În încercarea disperată de a-și demonstra utilitatea (care, fie vorba între noi, tinde spre 0) în cadrul Ministerului Dezvoltării, domnul Catălin Iapă se prezintă ca providențial și vorbește despre realizări grandioase, printre care strecoară și minciuni grosolane. Una dintre ele este că eu, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții, am fi blocat Planul Urbanistic General al Timișoarei în anul 2019”, spune Eva Andreaș.

Fostul prefect de Timiș prezintă și o cronologie a acelei blocări.

”Pentru că adevărul trebuie să iasă la suprafață, domnule secretar de stat Iapa, vă explic cronologic și pe intelesul dumneavoastra, cum s-au întâmplat lucrurile:

– 15.02.2019 – ISC trimite o adresă Prefecturii Timiș prin care ne face cunoscut că HCL 619/2018 privind prelungirea PUG nu are avizul Ministerului Dezvoltării și ne solicită să luăm măsurile care se impun.

– 05.03.2019 – Ministerul Dezvoltării comunică Primăriei Timișoara că este nevoie de aviz pentru prelungirea PUG-ului și solicită un punct de vedere al arhitecului șef.

– 07.03.2019 – Prefectura Timiș trimite o adresă către Primăria Timișoara prin care solicită să se comunice dacă s-au întreprins măsurile pentru obținerea avizului de la Ministerul Dezvoltării, adica chiar ministerul la care va desfasurati vremelnic activitatea, iar răspunsul Direcției de Urbanism din PMT a venit în 15.04, acesta fiind că sunt în faza de obținere a mai multor avize, printre care și cel de la Minister.

Până în luna iulie a anului, 2019, nu ni s-a mai comunicat nimic legat de acest subiect, adică nu am primit niciun răspuns, astfel că Institutia Prefectului a atacat în Contencios Administrativ hotărârea de consiliul local privind prelungirea PUZ-ului.

Prefectul este garantul respectării legilor, iar PMT nu e exceptată de la respectarea legilor! În timpul procesului ni s-a comunicat că Primăria Timișoara a depus solicitarea pentru obținerea avizului necesar de la Ministerul Dezvoltării în 04.09.2019, deci cu mult după începerea procesului, adică după suspendarea PUG-ului de către instanță”, mai spune Eva Andreaș.

Victoria administrației Robu a venit pentru că termenul de depunere a atacului în contencios administrativ a avut loc după termenul legal de șase luni, pentru că Instituția Prefectului a așteptat răspunsul primăriei.

”Da, acțiunea a fost respinsa pe motiv ca a fost introdusă peste termenul de 6 luni, timp în care Instituția Prefectului a așteptat un răspuns de la Primăria Timișoara. Având în vedere că avizul a fost obținut, asigurându-se respectarea prevederilor legale, în considerarea practicii judiciare și a efectelor care le-ar fi avut continuarea procesului, nu am dispus formularea unui recurs în cauză!”, a continuat Andreaș.

Nimeni nu a vrut să blocheze acțiunile Primăriei Timișoara, ajungându-se în această situație din cauza incompetenței unor angajați din PMT printre care și Cătălin Iapă, spune fostul prefect de Timiș.

”Iar acest lucru l-a recunoscut chiar fostul primar în cadrul unei discuții pe care am avut-o cu dânsul în încercarea de a rezolva cât mai rapid lucrurile”, mai aflăm de la Andreaș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago