Fostul prefect Eva Andreaș îi răspunde lui Iapă pentru acuzațiile de blocare a PUG Timișoara: ”Se prezintă ca providențial și vorbește despre realizări grandioase”

Eva Andreaș

Eva Andreaș

Fostul prefect de Timiș, Eva Andreaș, îi răspunde (încă) secretarului de stat de la Ministerul Dezvoltării, după ce a fost acuzată că ar fi lucrat „în cârdăşie” cu cei de la Inspetoratul de Stat în Construcții, structura regională, pentru blocarea Planului Urbanistic General al Timișoarei. Fostul oficial îi răspunde și spune despre Iapă că are o utilitate care tinde spre zero și că se prezintă ca providențial.

Între timp, Iapă și-a schimbat postarea inițială de pe Facebook și a renunțat la cuvântul ”cârdășie”, textul devenind mai puțin virulent: ”De exemplu, au acționat împotriva orașului când au blocat Planul Urbanistic General al Timișoarei pentru o perioadă de câteva luni, împreuna cu doamna prefect de atunci, din Guvernul PSD, Eva Andreaș, pierzând în final în instanță”.

Eva Andreaș i-a răspuns cu un text la fel de plin de simbolistică, spunând despre Cătălin Iapă că prin asemenea manifestări încearcă să-și demonstreze utilitatea, plasând ”minciuni grosolane”.

”În încercarea disperată de a-și demonstra utilitatea (care, fie vorba între noi, tinde spre 0) în cadrul Ministerului Dezvoltării, domnul Catălin Iapă se prezintă ca providențial și vorbește despre realizări grandioase, printre care strecoară și minciuni grosolane. Una dintre ele este că eu, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții, am fi blocat Planul Urbanistic General al Timișoarei în anul 2019”, spune Eva Andreaș.

Fostul prefect de Timiș prezintă și o cronologie a acelei blocări.

”Pentru că adevărul trebuie să iasă la suprafață, domnule secretar de stat Iapa, vă explic cronologic și pe intelesul dumneavoastra, cum s-au întâmplat lucrurile:

– 15.02.2019 – ISC trimite o adresă Prefecturii Timiș prin care ne face cunoscut că HCL 619/2018 privind prelungirea PUG nu are avizul Ministerului Dezvoltării și ne solicită să luăm măsurile care se impun.

– 05.03.2019 – Ministerul Dezvoltării comunică Primăriei Timișoara că este nevoie de aviz pentru prelungirea PUG-ului și solicită un punct de vedere al arhitecului șef.

– 07.03.2019 – Prefectura Timiș trimite o adresă către Primăria Timișoara prin care solicită să se comunice dacă s-au întreprins măsurile pentru obținerea avizului de la Ministerul Dezvoltării, adica chiar ministerul la care va desfasurati vremelnic activitatea, iar răspunsul Direcției de Urbanism din PMT a venit în 15.04, acesta fiind că sunt în faza de obținere a mai multor avize, printre care și cel de la Minister.

Până în luna iulie a anului, 2019, nu ni s-a mai comunicat nimic legat de acest subiect, adică nu am primit niciun răspuns, astfel că Institutia Prefectului a atacat în Contencios Administrativ hotărârea de consiliul local privind prelungirea PUZ-ului.

Prefectul este garantul respectării legilor, iar PMT nu e exceptată de la respectarea legilor! În timpul procesului ni s-a comunicat că Primăria Timișoara a depus solicitarea pentru obținerea avizului necesar de la Ministerul Dezvoltării în 04.09.2019, deci cu mult după începerea procesului, adică după suspendarea PUG-ului de către instanță”, mai spune Eva Andreaș.

Victoria administrației Robu a venit pentru că termenul de depunere a atacului în contencios administrativ a avut loc după termenul legal de șase luni, pentru că Instituția Prefectului a așteptat răspunsul primăriei.

”Da, acțiunea a fost respinsa pe motiv ca a fost introdusă peste termenul de 6 luni, timp în care Instituția Prefectului a așteptat un răspuns de la Primăria Timișoara. Având în vedere că avizul a fost obținut, asigurându-se respectarea prevederilor legale, în considerarea practicii judiciare și a efectelor care le-ar fi avut continuarea procesului, nu am dispus formularea unui recurs în cauză!”, a continuat Andreaș.

Nimeni nu a vrut să blocheze acțiunile Primăriei Timișoara, ajungându-se în această situație din cauza incompetenței unor angajați din PMT printre care și Cătălin Iapă, spune fostul prefect de Timiș.

”Iar acest lucru l-a recunoscut chiar fostul primar în cadrul unei discuții pe care am avut-o cu dânsul în încercarea de a rezolva cât mai rapid lucrurile”, mai aflăm de la Andreaș.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Cititor a spus: (februarie 8th, 2021 at 15:59 )

In orice tara normala, fosta doamna prefect nu ar fi fost mai mult de secretara. Doar la noi, cu studii facute pe te miri unde si te miri cand, un no name ajunge prefect. Mai mult, si cu aere de profesionista. Noroc ca si actuala dna prefect e de acelasi calibru.

Poli 21 a spus: (februarie 8th, 2021 at 16:54 )

Citind raspunsul d-nei ( sunt politicos) Andreas incep sa ma bucur tinind cont ca in actuala configuratie primaria si consiliul judetean trag in aceeasi directie, adica spre nimic.

Alt cititor a spus: (februarie 8th, 2021 at 17:44 )

Stimate cititor anterior.
Mda, interesant punct de vedere, dar evident defectuos. Dar stau si te intreb, daca ai ceva PUR SANGE in tine, acest IAPA CACALIN, ce ar fi fost intr-o tara normala? Ca carator de trepied stim ca a fost! De prasila nu e bun, daca intelegi ce zic. Si lucreaza cica in MDRAP. Dar evident habar nu are el ca ISC se autofinanteaza. Ba mai mult da si ministerului 30% din venituri, unde el este un vremelnic trecator, scuze tutar sau carator de ceva, ca nu prea il recomanda nimic. Vorba Evei. Si a idolului sau Nae Orbu. Un ZERO absolut. Sa nu uitam cum cunoaste el „in particular” activitatea ISC din regiunea Vest. BAAAA, la strunga!!!
Vezi articolul https://www.pressalert.ro/2020/05/secretarul-de-stat-catalin-iapa-presiuni-asupra-celor-de-la-inspectoratul-de-stat-constructii-dupa-ce-protectorul-sau-robu-s-plans-de-amenzi-ce-avertisment-transmis-fostul-consilier-personal/?fbclid=IwAR0gvbrjJrKNlHPaY1_m77Ky6LxrCNinWCfjaWHfFCBbJkFsh_6w6E0NSkg

Vasile V.D. Toth a spus: (februarie 9th, 2021 at 10:32 )

….,,acțiunea a fost respinsa pe motiv ca a fost introdusă peste termenul de 6 luni” …
Pai juristii din perfectura ce cauta pe acolo ? .. s-au facut de kkt… te-ai inconjurat de juriste fatuci fara experienta , sefe de cabinet , etc… si astfel ati ajuns sa rada o (un) iapa de voi…

Cititor a spus: (februarie 9th, 2021 at 12:00 )

@alt cititor : nu trebuie sa fii foarte destept ca sa intelegi cine este sub acest pseudonim. Si sustin in continuare ca nivelul de competenta este de maxim secretara.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

CJT cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt

Administrația județeană oferă aproape 800.000 de lei pentru cumpărarea unei ambulanțe speciale destinate transportului de persoane înalt contagioase. Finanțarea se face cu bani europeni nerambursabili, iar acum este în curs de derulare licitația pentru cumpărarea autospecialei. Consiliul Județean va dota ISU Timiș cu prima autospecială de transport persoane înalt contagioase. Autospeciala va fi achiziționată cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJT cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt
Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Două câştigătoare de cupe europene vor juca la Cupa Poli 75

SCM Poli Timişoara dispută la finalul acestei săptămâni ultimele meciuri de verificare înaintea startului de campionat. Acestea vor avea loc la sala Constantin Jude, vineri și sâmbătă, cu ocazia tradiționalului turneu intitulat Cupa Poli. Echipe din trei țări participă la competiţie, între care și o fostă câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, actuala Champions League. R.K....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două câştigătoare de cupe europene vor juca la Cupa Poli 75
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

combină frigorifică Beko

Combină frigorifică Beko: avantaje și dezavantaje ale mărcii

Necesitatea de a cumpăra unei combine frigorifice apare rareori, deoarece un astfel de echipament este achiziționat în așteptarea unei funcționări pe termen lung. De aceea, ar trebui să abordezi cu atenție alegerea unității – trebuie să acorzi atenție dimensiunii, capacității și capabilității produsului, să compari prețul cu bugetul alocat pentru achiziție. Un bun raport calitate-preț...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Combină frigorifică Beko: avantaje și dezavantaje ale mărcii

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Lupta la vârful primăriei timișorene pare să se adâncească, acum viceprimarii orașului au ajuns să se certe pe tema cimitirelor. După o ploaie de acuzații de incompetență lansate de Ruben Lațcău (USR), Cosmin Tabără (PNL) îi răspunde și îl acuză pe colegul său că se distra în concediu când el lucra. Ca o coincidență sau...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta viceprimarilor din Timișoara, miza pe cimitire. Lațcău și Tabără se împung pe tema locurilor de veci ale orașului
O parte dintre elevii timișoreni vor avea parte și în acest an de ore de curs făcute după-amiază, pentru că actualele spații de învățământ nu oferă locuri pentru ca toți să învețe dimineața. Printre cele mai afectate școli sunt câteva cu nume grele din oraș. Unii dintre elevi sunt fericiți doar pentru că vor avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul an școlar aduce ore de după-amiază pentru unii elevi din Timișoara. Vor fi probleme mari și cu creșele și grădinițele
Administrația județeană oferă aproape 800.000 de lei pentru cumpărarea unei ambulanțe speciale destinate transportului de persoane înalt contagioase. Finanțarea se face cu bani europeni nerambursabili, iar acum este în curs de derulare licitația pentru cumpărarea autospecialei. Consiliul Județean va dota ISU Timiș cu prima autospecială de transport persoane înalt contagioase. Autospeciala va fi achiziționată cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJT cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt
Timișoara are două proiecte importante, pe fonduri europene, destinate unităților din domeniul sănătății. Ambele erau/sunt în pericol de a fi ratate, din cauza accesului pe șantier. Dacă la Clinica Balneo situația e mult mai clară, la Clinica ORL, unde primăria se ”luptă” cu clanurile țigănești, situația e ceva mai încurcată, spune Cosmin Tabără, viceprimarul care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viceprimarul Timișoarei comentează lupta lui Lațcău cu clanurile țigănești: Nu e o luptă, e o chestiune de bun simț
SCM Poli Timişoara dispută la finalul acestei săptămâni ultimele meciuri de verificare înaintea startului de campionat. Acestea vor avea loc la sala Constantin Jude, vineri și sâmbătă, cu ocazia tradiționalului turneu intitulat Cupa Poli. Echipe din trei țări participă la competiţie, între care și o fostă câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, actuala Champions League. R.K....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două câştigătoare de cupe europene vor juca la Cupa Poli 75
Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, consideră că e prematur să se discute despre eventuale candidaturi din PNL pentru a obține… candidatura pentru postul de primar. El spune că în partid nu s-a discutat despre așa ceva, nu a fost lansată nominal nicio candidatură ”pe persoană fizică”, dar prin ceea ce a declarat a și exclus deja...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără, deocamdată nu vrea candidatură pentru postul de primar: E prematur  să facem acum o luptă internă în partid
În perioada 16-30 septembrie, la Dumbrăvița va avea loc a doua ediție a Simpozionului de sculptură sudată – Dumbrăvița 2022 , eveniment organizat de către Filiala din Timișoara a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu sprijinul Primăriei Dumbrăvița, la care vor participa sculptorii Darius Hulea, Sorin Purcaru și Bogdan Nueleanu. După succesul de anul trecut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment deosebit de artă vizuală: simpozion de scupltură sudată la Dumbrăviţa
Aproape 5.500 de noi cazuri COVID și 24 de decese la pacienți confirmați cu coronavirus au fost raportate în ultima zi, anunță Ministerul Sănătății. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.485 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.015 mai puține față de ziua anterioară....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ COVID. 18 august. Scădere importantă a numărului de noi cazuri, însă în Timiş sunt cinci focare
Top