Social

În Timiş, 212 unităţi şcolare îşi vor schimba scenariul în a doua săptămână de şcoala/Update. În ce scenariu este fiecare şcoală din judeţ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, a aprobat astăzi scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș în a doua săptrămână de şcoală din semestrul II. La nivelul judeţului, 212 de unităţi şcolare schimbă scenariul faţă de prima săptămână.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Mircea Băcală, astăzi, în ședință online, a aprobat modul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș începând cu data de 15 februarie.

Scenariile au fost aprobate având în vedere rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori pe localități (UAT), pe ultimele 14 zile, și propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean.

Reluarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ se va realiza după cum urmează:

Scenariul 1 – rata de infectare este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;

Scenariul 2 – rata de infectare este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

Scenariul 3 – rata de infectare este mai mare de 3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

Conform hotărârii adoptate de CJSU, în două unități de invățământ în care au fost identificate si confirmate cu coronavirus cadre didactice și personal din cadrul acestora s-a decis suspendarea activității vor funcționa în scenariul online – Grădința Pesac, Centrul Scolar pentru Educație Incluziva Dumitru Ciumăgeanu Timișoara (unde DSP a declarant focar din cauza îmbolnăvirii a 7 cadre didactice).

Totodată, la Scoala Gimnazială Parța și Grădinița Parța toate activitățile didactice se vor desfășura în scenariul online.

De menţionat că față de săptămâna trecută 212 unități școlare își vor modifica scenariile.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cu scenariile pentru școli va fi publicată pe site-ul Comitetului – cjsutm.ro.Anexa-Hotararea-13-Timis_scenarii-incepand-cu-15.02.2021

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

48 de minute ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

6 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

6 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

13 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

16 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

16 ore ago