Politica

Parlamentarii din alte județe cer bani pentru un nou drum expres între Lugoj și Calafat

Nici un parlamentar din Timiș nu apare pe lista celor care au semnat cererea adresată de Grupurile Parlamentare Reunite ale Partidului Național Liberal și prezentată de ministrul Economiei, Virgil Popescu, prin care se cere suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu 20 de milioane de lei pentru demararea studiului de fezabilitate în vederea realizării unui drum expres care să lege Lugojul de Calafat.

Cererea a fost transmisă pe adresa premierului Florin Cîţu şi ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, Noul drum ar urma să lege Lugojul de Drobeta Turnu Severin, Craiova și Calafat. În fapt, este vorba de traseul autostrăzii A6, care ar trebui să lege A1 de Calafat, ca o ramură a acestuia. Așadar, dacă nu va fi autostradă, ar urma să existe, cândva, măcar un drum expres. Nu știm și când.

”Regiunea Olteniei va fi legată de Vest printr-un drum expres, de viteză! Astăzi am supus aprobării Guvernului suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 20 milioane lei, fonduri necesare pentru demararea studiului de fezabilitate pentru drumul expres LUGOJ – DROBETA TURNU SEVERIN – CRAIOVA – CALAFAT. Este o investiție absolut necesară pe care i-am cerut-o prim ministrului Florin Cîțu împreună cu colegii mei parlamentari liberali, din regiunea Olteniei. Îi mulțumim președintelui PNL Ludovic Orban pentru sprijinul acordat în susținerea acestei investiții importante”, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu, deputat PNL de Mehedinți.

Pe documentul prezentat de acesta mai apar semnăturile parlamentarilor PNL de Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, respectiv Caraș-Severin.

Conform textului amendamentului, acest drum va fi unul expres și nu autostradă, urmând să se lege la… A6, adică exact ceea ce trebuia să fie acest drum. O bucată din acel proiect există, este partea de autostradă care leagă A1 de centura de ocolire a Lugojului, de unde ar fi trebuit să continue spre Drobeta Turnu Severin. A6 este chiar prevăzut ca fiind un coridor european de transport.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

13 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

14 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

16 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

17 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

22 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

22 de ore ago