Administratie

Zonele Deta și Făget sunt în pericol să rămână cu deșeurile menajere neridicate

Zonele Deta și Făget sunt în pericol să rămână fără deșeurile menajere ridicate, aceasta după ce societatea de salubritate care se ocupa de această zonă a anunțat că renunță la contractele existente. Cei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș caută acum soluții pentru rezolvarea problemei.

Afectate ar urma să fie 16 localități din zona Deta, respectiv 12 din zona Făget. Este vorba de aceiași societate care a reziliat și pe zona Jimbolia, iar acum ar dori să renunțe și la cele două menționate, spunând că nu ar fi rentabile. Conform legii, operatorul de salubritate este obligat să acopere trei luni în care să presteze în continuare serviciul, perioadă în care să fie găsit un alt operator. Din păcate, în ciuda eforturilor, se pare că acest operator nou nu a fost găsit, nimeni nu este interesat de contract. Riscul este ca deșeurile menajere de la populație și de la firme să nu mai fie ridicate, iar dacă ne gândim că vine primăvara, problemele ce pot apărea sunt destul de clare.

Riscul ca procesul de colectare al gunoiului este unul evident, din păcate, Romeo Ursu, șeful ADID, crede că se va ajunge în situația în care firma respectivă nu va acoperi nici cele trei luni. ”Scăparea” ar fi declararea situației de urgență pentru zonele respective.

”Există posibilitatea să se oprească operațiunea de colectare chiar și înainte de data de 3 martie. Această firmă a dat dovadă de neseriozitate și înainte, deci ar putea apărea o perioadă în care nu o sa fie colectate deșeurile. Noi am încercat să găsim o altă firmă care să preia de urgență pe același tarif, dar nu am găsit. Astfel, se poate declara stare de urgență, iar primăriile vor putea, pe o perioadă determinată, să semneze contracte proprii de salubrizare. În ceea ce ne privește, noi sper ca până cel târziu luna viitoare să avem întocmită documentația și să o avizăm la primării, pentru a organizat o alta licitație pentru stabilirea unui operator.”, ne-a declarat Romeo Ursu, șeful ADID Timiș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

10 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

13 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

13 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

14 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

14 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

14 ore ago