Primăria Timişoara

Administrația din Timișoara se apucă de trei parcări noi și multinivel. Deocamdată datele acestora sunt…hârtii

Unul dintre proiectele mari anunțate de noua conducere a Primăriei Timișoara odată cu noul buget se referă la un set de trei noi parcări. Ei bine, cu o excepție, acestea nu sunt chiar noi, iar date concrete despre cum vor arăta acestea nu primim deocamdată, pentru că viceprimarul Ruben Lațcău, care se ocupă de această componentă a administrației, nu vrea să lanseze presupuneri așa cum era obișnuiți de vechea administrații, cu diferite randări.

Trei parcări, toate nou și (probabil) supraetajate. Aceasta anunță noua conducere a primăriei în proiectul de buget al Timișoarei pentru anul 2021. Doar că nu știm cum vor arăta, când se vor face sau câte șocuri vor avea. Dar se studiază problema! Acestea vor fi amplasate în zona Spitalului de Copii Louis Țurcanu, în zona Oituz din spatele Penitenciarului, respectiv la Stadion, pe strada Arieș.

În zona Louis Țurcanu a fost un Plan Urbanistic Zonal cu un Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat în Consilul Local, vorbim de acea locație cunoscută deja. În zona Oituz vorbim locația dintre căminele armatei și Penitenciar, unde și în acest moment este o parcare și unde și pe PUG vechi este o parcare, deci s-ar putea ca în acea zonă să nu mai fie nevoie de o nouă reglementare urbanistică, dar aceasta vom discuta în curând. În zona Stadion vorbim despre parcarea de pe strada Arieș. Parcare la piața volantă”, a anunțat viceprimarul Ruben Lațcău.

Despre parcarea de la Louis Țurcanu nu putem spune că e o noutate, proiectul a fost lansat de vechea administrație și este destul de avansat. Proiectul ”Oituz”, a fost, de asemenea discutat de vechea administrație, cumva într-o altă formulă, e cunoscută cearta dintre fostul primar Nicolae Robu și colegul său de partid Marilen Pirtea, rectorul UVT, instituție care deține spațiile din zona respectivă. Din cauza neînțelegerilor s-a discutat ulterior de ”mutarea” parcării ceva ma jos, unde ar fi și locația propusă acum. Noutatea ar fi parcarea de pe strada Arieș, care ar urma să fie realizată pe locația actualei parcări de lângă Piața Volantă.

Dar, deocamdată nu știm aproape nimic despre aceste parcări, pentru că acestea există doar la nivel de niște hârtii. Singura care are ”conținut” este cea din centru de la Spitalul de Copii https://debanat.ro/2019/03/spitalul-de-copii-timisoara-va-avea-o-noua-parcare-cu-250-de-locuri_249928.html .

În acest moment vorbim despre un studiu de fezabilitate  și un proiect tehnic intenția este doar de a studia posibilitatea și  supra și subterană și în funcție de cost, de locație și de posibilități vom lua niște decizii, dar cu siguranță vor și câteva niveluri supraterane. Cea de la Louis Țurcanu este eminamente supraterană. Cred că pentru cea de acolo vom putea începe lucrările în anul acesta”, a mai spus Lațcău.

El e secretos și spune că nu mai anunță nimic, că nu vrea să prezinte date fără a fi finalizate și nu să facă publice ”randări deosebite”, așa cum făcuse vechea administrație. Este bine cunoscut ”epic fail-ul” parcării supraetajate din zona Dacia, pentru care s-au cheltuit o grămadă de bani, s-a ajuns la proiecte, calcule și…randări, pentru ca ulterior să dispară din peisaj total și în secret pentru că era total nerentabilă.

Știu că suntem obișnuiți să construim randări deosebite cu proiectele care vor veni, știu că am văzut cu toții foarte multe randări cu parcări supraetajate, subterane, în cartiere, în diferite locuri, dar nu am… am diferite idei, diferite discuții cu aparatul de specialitate, dar până nu avem un document întocmit de niște specialiști, să avem niște studii geotehnice, să vedem exact ce și cum se poate construi nu am să mă lansez în afirmații”, a încheiat Ruben Lațcău.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

2 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

2 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

5 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

7 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

9 ore ago

Nu a ținut distanța corespunzătoare în mers și a intrat în… spital

Neatenția la volan continuă să bage oameni în spital. Așa s-a întâmplat și marți dimineața.…

9 ore ago