Administratie

Lucrările la drumul județean de legătură între Timișoara și A1 au ajuns la doar 13% din total/FOTO

Stadiul lucrărilor efectuate la drumul județean care face legătura între Timișoara și nodul Giarmata, de urcare pe autostrada A1, prin Dumbrăvița, a ajuns la doar 13%, a anunțat ADR Vest, instituția care supervizează lucrările finanțate din fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Regional. Semnarea contractului de finanțare a avut loc la începutul anului 2018 https://debanat.ro/2018/02/se-semneaza-contractul-pentru-largirea-drumului-spre-a1-prin-dumbravita-aproape-60-de-milioane-de-lei-de-la-ue_214991.html , iar semnarea începerii lucrărilor doar în luna septembrie a anului precedent.

Drumurile județene de importanță mare din Regiunea Vest sunt reabilitate și modernizate cu ajutorul fondurilor europene. Agenția de Dezvoltare Regională Vest supervizează finanțarea acestora și implementarea proiectelor, prin intermediul Programului Operațional Regional.

În Timiș are loc modernizarea drumului județean care face legătura între Timișoara și Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăvița. Este vorba despre modernizarea DJ691, care presupune lărgirea la patru benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoarei și Centura Timișoarei – Autostrada A1 (km. 12+975).  Proiectul este implementat de  Consiliul Judeţean Timiş în parteneriat cu Primaria Dumbravita și  Primăria Municipiului Timișoara.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în luna septembrie 2020. Prin proiect este prevăzută lărgirea șoselei la patru benzi de circulație, modernizarea – vor rezulta 10,25 kilometri de drum județean modernizat şi ranforsarea structurii de transport rutier existente. Au început lucrările la tronsonul II – zona Giarmata, până la autostradă, fiind realizate fizic în proporție de aproximativ 13%. Valoarea totală a proiectului este de 80,3 milioane lei, din care 66,4 milioane lei reprezintă buget nerambursabil, din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) și de la Bugetul de Stat, prin Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Data de finalizare a investiției este, conform contractului de finanțare, 30 septembrie 2022. ADR

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago