Sport

Conform planului! Trei puncte luate de Fortuna în meciul cu Galațiul

În etapa a doua din play-off-ul Ligii I, Fortuna Becichercu Mic a primit pe Stadionul Comunal Becicherecu Mic vizita echipei Universitatea Galați. La fel ca și în meciul din prima parte a campionatului, când scorul a fost 5-3, cele două echipe au oferit un meci spectaculos, cu multe goluri, iar cele trei puncte au rămas în final în Banat.

Fortuna a dominat prima repriză și, după câteva faze mai periculoase la poarta gălățencelor, scorul a fost deschis de Shaira Pera în minutul 19, cu o lovitură de cap în urma unei centrări venite din partea Laurei Rus. Nouă minute mai târziu, Rus a majorat avantajul echipei cu un șut din centrul careului după o fază creată de Claudia Bistrian și Larisa Grigore. Înainte de pauză, o neînțelegere în defensivă a dus la un penalty pentru oaspete, transformat de Irina Topal, scorul la pauză fiind de 2-1.

Fortuna a condus ostilitățile și în a doua parte și, deși jocul nu a mai fost atât de organizat, nu au lipsit ocaziile de la poarta Galațiului. Cosmina Dușa a transformat un penalty după un fault în careu asupra Laurei Rus în minutul 65, tot ea marcând al patrulea gol al echipei în minutul 84 din semi-foarfecă. Pe fondul unei relaxări, gălățencele au avut câteva ocazii la poarta gazdelor, neconcretizate însă. Ultimele două minute de joc au mai adus două goluri, Nadejda Colesnicenco și Laura Rus închizând tabela cu scorul de 6-1 pentru Fortuna Becicherecu Mic.

„Astăzi am reușit o primă repriză bunicică, dar ca și în meciul trecut, încă avem neconcentrare la finalizare, ceea ce a făcut ca din multele ocazii avute, să marcăm doar de două ori. Din păcate, am primit și un gol din penalty după o neatenție, dar am reușit să stăm mai bine defensiv față de meciul de săptămâna trecută. În repriza a doua, chiar dacă am marcat de mai multe ori, am jucat haotic, nu am mai respectat indicațiile tactice și a lipsit concentrarea, ceea ce a adus și la două ocazii ale adversarului. Este un lucru îmbucurător că am reușit să marcăm de șase ori și pe această cale le felicit pe fete! Sperăm ca de la meci la meci să creștem tot mai mult din toate punctele de  vedere și la următorul joc, din deplasare de la Odorhei, să arătăm mult mai bine ca în acest meci și să venim acasă cu cele trei puncte”, a spus la finalul meciului antrenorul bănățencelor, Florin Pădurean.

Fortuna Becicherecu Mic: 1. Rebeca Pavel, 4. Sabina Scurtu, 15. Denisa Hațegan, 10. Cristina Codrescu (cpt.), 6. Denisa Heisu (23. Melisa Șodinca 76′), 7. Claudia Bistrian, 14. Anda Jivan, 17. Shaira Pera, 13. Nicoleta Deca (20. Nadejda Colesnicenco 73′), 9. Laura Rus, 11. Larisa Grigore (3. Cosmina Dușa 53′).

Fortuna rămâne pe locul 3 și va evolua în etapa viitoare la Odorhei.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

15 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

16 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

17 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

19 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

24 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

24 de ore ago