Primăria Timişoara

”Jucăria” creată de Robu pentru TM2021 va fi reșapată și adaptată vremurilor de noua administrație. Centrul de Proiecte Timișoara, aproape de pornire

”Jucăria” înființată de fostul primar, Nicolae Robu, pentru a controla cum se manifestă proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii, nu se va închide ci va fi folosită de actualul edil-șef, Dominic Fritz, pentru același scop, dar cu mici modificări, printre care și creșterea semnificativă a numărului de domenii unde va face legea în ceea ce privește managementul finanțărilor acordate de primărie pentru diferite proiecte.

Marți, plenul Consiliului Local Timișoara va avea de aprobat propunerea lansată de primarul Fritz referitoare la schimbările/îmbunătățirile organismului de control înființat de Robu în urmă cu un an pentru a ține frâiele TM2021, devenită TM2023. Printre modificările aduse se numără și creșterea numărului de angajați, de la șase la șapte, printre care și un post de director, extrem de bine plătit, cu 12.829 lei, care va fi, cu siguranță, dorit de un ”meritocrat”, nu mai avem director adjunct, dar avem în continuare contabil șef, care va primi peste 10.000 de lei ca să se ocupe de banii alocați culturii.

În ”Serviciul public Centrul de Proiecte al municipiului Timișoara” vor mai fi și cinci posturi de execuție, dintre care două vor fi alocate unor experți, probabil culturali, se spune în proiectul depus. Și aici salariile pleacă de la 6.000 de lei și ajung la peste 7.000 de lei, nivelul fiind stabilit în funcție de vechime.

Noul centru face parte din strategia propusă de Fritz pentru a resuscita un proiect care numai viață nu  mai avea. Acum, noul centru devine un fel de super-centru care se va ocupa cu mult mai multe proiecte, nu doar cu cele din TM2023, ci și cu proiecte din domeniul educației, sportului, pentru tineret. Noua structură va contribui la implementarea strategiilor și politicilor publice locale ale Municipiului Timișoara în domeniile finanțate, se mai spune în proiect. Aici se va face selecția proiectelor care vor beneficia de finanțare de la bugetul local și va stabili și impactul acestora asupra imaginii orașului. Noul centru va derula, în limita bugetului aprobat, programe și proiecte de formare, cercetare, documentare, burse, mobilități, rezidențe, schimburi de experiență și alte activități de interes în domeniile finanțate.

Mai permisiv, Dominic Fritz pare dispus să ”lărgească” lesa de control a asociației, urmează să numească un director interimar, dar controlul va fi de facto tot la primar.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

3 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

3 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

4 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

5 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

5 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

5 ore ago