Un număr de 100 de candidați la un post în Ministerul Afacerilor Interne și care provin din Timișoara și din localitățile periurbane ale orașului au parte în aceste zile de un tratament diferit față de colegii lor din alte județe, spune Alin Nica, șeful Consiliului Județean Timiș. Aceasta din cauza carantinei din zonă, care face ca antrenamentele celor vizați să nu se poată desfășura.
Din cauza limitărilor, timișorenii au ajuns să ”mintă” pe declarațiile formale, că se duc la rude bolnave la Arad, când în schimb se duc să se antreneze acolo sau să stea la o terasă în municipiul din județul vecin.
”100 de candidați M.A.I. din Timișoara și zona periurbană riscă să piardă posturile pentru care s-au pregătit deoarece odată cu suspendarea activităților sportive le este blocat accesul la baza în cadrul căreia trebuiau să facă simularea traseului practic aplicativ. Solicit public o soluție legală urgentă care să oprească tratamentul inechitabil pentru candidații din Timișoara și zona periurbană. Aceștia vor concura împotriva unor persoane din zone necarantinate, care sunt antrenate, testate și cu simulările practice efectuate. În acest sens, mâine dimineață mă voi adresa, în scris, secretarului de stat, șef DSU, Raed Arafat”, spune Alin Nica.
Acesta este doar un caz din numeroasele care afectează viața de zi cu zi a zonei, mai spune șeful CJT.
”Acesta este doar unul dintre prea multele aspecte absurde ale unei carantine total nepregătite. Unii se gândesc probabil că sunt doar 100 de oameni, că asta e, pierd niște locuri de muncă, să depășească momentul. Alții vor întreba de ce m-am oprit asupra acestei situații când sunt atâtea altele, mult mai grave. Cetățenii sunt epuizați, la limita superioară a frustrării, în fața repetării în buclă a unor soluții ineficiente.
De când am atras atenția asupra impactului negativ al carantinei formale, am primit mesaje disperate de la reprezentanții segmentelor de populație afectate. Mi-au scris părinți furioși și discriminați, proprietari de mici afaceri care și-au pierdut munca de-o viață sau foști angajați care se simt rușinați să trăiască din mila statului”, conform lui Nica.
Timișorenii au ajuns să scrie pe celebrele declarații că merg la rude bolnave din Arad, când, de fapt, merg acolo pentru a se antrena la o sală sau chiar să facă shopping și să se relaxeze la terase, ”în libertate”.
”Nu am știut ce să răspund azi când am fost întrebat ce părere am despre timișorenii care trec pe declarație că au rude bolnave la Arad ca să se antreneze în sălile de acolo, să facă shopping și să se relaxeze la terasele din Arad în timp ce restaurantele noastre sunt aduse în pragul falimentului, iar în sălile de sport închise nu au voie nici măcar cei care se pregătesc să devină oameni ai legii.Cetățenii sunt prioritatea mea și fac tot ce îmi stă în putință, în limita atribuțiilor și competențelor legale ca președinte al Consiliului Județean. Am semnalat impactul social și economic al carantinei formale și am vrut să o evităm. Am cerut, în repetate rânduri, să „măsurăm de zece ori și să tăiem o singură dată„, subliniază Alin Nica.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…