Politica

Nicolae Robu şi-a pierdut răbdarea: “Până unde vă merge neruşinarea, neomarxiştilor?!”

Fostul primar Nicolae Robu a adoptat şi el eticheta de “neomarxişti” pentru cei din USR şi a explodat după apariţia unui afiş provaccinare în care apare Catedrala Mitropolitană. El se consideră “agresat” fiindcă, într-un desen stilizat, catedrala apare fără cruci.

 Nicolae Robu a izbucnit după ce Catedrala Mitropolitană a apărut, într-un desen stilizat, fără cruci, într-o campanie provaccinare. Robu chiar se consideră agresat de acest afiş.

“PÂNĂ UNDE VĂ MERGE NERUȘINAREA, NEOMARXIȘTILOR?! Eu pot să înțeleg multe! Sunt nu tolerant, ci ultratolerant cu diversitatea de materializări ale ființei umane. Dar, totul până când o categorie cu care eu, component al majorității constituite milenar ca reprezentând NORMALITATEA, sunt tolerant, o consider egală mie, începe să mă agreseze, încearcă să mi se impună ea mie! E dreptul oricui să creadă în cine vrea sau să nu creadă în nimeni și în nimic, dar nu e dreptul nimănui, să-și bată joc de simbolurile credinței celorlalți!”, a postat Robu pe Facebook.

El vorbeşte apoi de toleranţă şi diversitate, pomenind chiar şi de o… luptă.

“Noi trăim aici, în Timișoara, exemplar în diversitatea noastră, respectându-ne unii pe alții, respectându-ne unii altora simbolurile! Și dacă va trebui să luptăm pentru a nu ne fi perturbat acest mod de viață exemplar, ÎMPREUNĂ o vom face-o! Cum își permite o instituție a Statului Român să folosească poza Sfintei Catedrale Mitropolitane -da, sfântă pentru orice timișorean, indiferent de credința sa, pentru că pe treptele sale s-a murit în Decembrie 1989 pentru libertatea de care beneficiem, de-atunci, cu toții!-, ciuntită de crucile de pe turlele sale?! Dacă o astfel de atitudine înseamnă “political correctness”, dacă tot “political correctness” înseamnă să nu spui mamă și tată, bărbat și femeie, etc., atunci eu sunt adversar al “political correctness” cu un asemenea înțeles! (…) Neomarxiști, noi vă tolerăm și chiar respectăm câtă vreme ne respectați! Opriți-vă din a ne sfida!”, a mai răbufnit fostul primar

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

3 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago