Politica

Noi restricţii. Circulaţia va fi interzisă după ora 20.00 în localităţile cu rata de infectare mai mare de 7,5, iar magazinele se vor închide la ora 18.00

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a prezentat în această seară noile restricţii care vor intra în vigoare în România, începând de mâine, când vor fi publicate în Monitorul Oficial. În localităţile cu rata de infectare mai mare de 4 la mia de locuitori, circulaţia va fi interzisă în weekend, după ora 20.00, iar magazinele se vor închide la ora 18.00. În localităţile cu rata mai mare de 7,5, măsura este valabilă pentru întreaga săptămână.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat astăzi mai multe măsuri restrictive, care au fost prezentate, în această seară de Raed Arafta, şeful DSU:

  • Unde incidenţa e peste 4 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, urmează ca in zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, circulaţia să fie permisă doar până la 20.00, şi nu până la 22.00 ca acum, iar pentru operatori economici, activitatea va fi permisă până la ora 18.00.
  • Revenirea se face când incidenţa scade sub 3 la mia de locuitori.
  • Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii, iar operatorii economici funcţionează până la ora 18.00 pe toată durata săptămânii. Se revine asupra măsurii când rata scade sub 7 la mie.
  • Pentru noaptea de 27.03 si 28.03, măsura de circulaţie va fi limitată sau mai bine zis extinsă până la ora 22.00 pentru persoanele care participă la servicii religioase pentru sărbătoarea Pesah.
  • Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulaţia persoaneleor între 20.00 si 02:00 pentru slujbe religioase, de Paştele Catolic.
  • S-a discutat şi de 1 mai – 2 mai, Paştele ortodox, care şi atunci vor fi stabilite ore de participare, însă nu va apărea în Hotărârea de Guvern acest lucru pentru că actuala Hotărâre de Guvern e actuală până în 14 aprilie, şi Paştele ortodox e la începutul lui mai şi va apărea reglementarea în următoarea prelungire a stării de alertă.
  • Sălile de fitness vor avea activitatea suspendată când se depăşeşte rata de 4 la mie şi se va reveni când scade sub 3,5 la mie.
  • A fost actualizată lista țărilor care se află în zona roșie. Marea Britanie nu se mai află pe această listă, se va putea călători fără carantină din UK spre România.

Arafat a precizat că măsurile vor intra automat în vigoare, atunci când se trece un prag al incidenţei.

Hotărâre CNSU nr 20-1Anexa - Lista State cu risc epidemiologic ridicat_25.03.2021-1

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

20 de minute ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

38 de minute ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

50 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

O oră ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

O oră ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

O oră ago